A legjobb gyors pác Steak-húsra a Grillezéshez

Elkészítési idő 20perc Nehézség könnyű
A legjobb gyors pác Steak-húsra a Grillezéshez

:

Megtörtént veled már, hogy a grillezni szánt húst elfelejtetted előző este bepácolni? Na persze hogy igen, velem legalábbis sokszor. Ha csak nem ez a hivatásod és a munkád, megesik ez velünk a rohanásban. Pedig a sikeres grillezés titka a pácolás. Ez adja az ízt, a szaftot, ettől nem lesz száraz a hús, ez teszi omlóssá, élvezhetővé. A Balzsamecet és a Szójaszósz kombinációja zseniális ebben a receptben.

  • Verd fel a Balzsamecetet, a Szójaszószt, az olajat, a Worcestershire Szószt, a mézet, a Bolognai-Toszkánai Fűszerkeveréket, a Fokhagyma port, és a sárga Mustárport egy habverővel.
  • Tedd a grillezni való húst egy zárható műanyag zacskóba, majd öntsd rá a pácszószt, masszírozd jól meg, hogy mindenhol érje a húst a páclé. Nyomd ki a felesleges levegőt a zacskóból és zárd le. Tedd hűtőbe 15-20 percre.
  • Ha faszenes grillezésre készültél, akkor a faszenet már egy órával a grillezés előtt be kell gyújtanod. Ha észrevetted, akkor a legjobb az izzó faszén, amikor már mindenki túl van az evésen. Ne félj jóval előbb meggyújtani a faszenet.
  • Helyezd a pácolt hús szeleteket a grillrácsra, próbáld meg nem helyezgetni, fordítgatni, hagyd, hogy egy oldalán süljön át, általában 2-3 perc oldalanként elegendő szokott lenni, hús fajtájától, vastagságától függően. Ne szúrkáld villával, vagy vagdosd, hogy megállapítsd megsült-e már, mert kifolynak a levek, és a hús rágósabb lesz. Általában a marhahúst lehet rózsaszín, a sertéshús és a csirkehús pedig alaposabban átsütött.
  • FONTOS! A készre sütött húst mindig hagyd pihenni legalább 5 percig egy alufólia alatt!

Jó étvágyat!

forrás: https://www.lecremedelacrumb.com

:

Pác - marinád:

0,7 dl Modenai Balzsamecet
0,7 dl Világos Szójaszósz
0,5 dl Olíva Olaj
2 ek Worcestershire Szósz
1 ek Méz
1 tk Bolognai-Toszkánai Fűszerkeverék
1 tk Fokhagyma por
1 tk őrölt Mustármag