Teriyaki Tofu Rizses tál
4 fő
15 perc
könnyű
:
Ha húsmentesre vágysz, akkor ez egy kiváló alternatív a csirkehús helyett. Gyorsan elkészíthető, és a ropogósra sütött Tofukockák az ízletes házi Teriyaki szószban elfeledtetik még a legválogatósabb kamasszal is, hogy ez egy Vegán étel.
- Töröld meg a Tofut, és kockázd fel 2-3 cm kockákra. Forgasd bele a kukorica keményítőbe úgy, hogy minden oldalukon alaposan lisztesek legyenek. A Tofu nedvessége szinte azonnal beszívja a keményítőt, ez a normális.
- Hevíts olajat egy serpenyőben közepes hőfokra, és süsd ki a kockákat minden oldalukon aranybarnára. Vedd ki a serpenyőből a kockákat és tedd félre.
- Dodb bele a reszelt gyömbért a serpenyőbe a benne maradt olajba, ha kevés benne az olaj, pótold ki. Süsd egy percig, majd add hozzá az hagyma karikákat is. Süsd még 2-3 percig. Öntsd hozzá a Mirint, a Szójaszószt, a Sötét Szójaszószt, a barna nádcukrot és a Szezámolajat.
- Forrald fel, majd hagyd rotyogni, közben old fel a maradék kukorica keményítőt 1 dl melegvízben, és kevergetve adagold a szószhoz, majd végül add hozzá a félretett Tofu kockákat is.
- Kevergetve főzd egy percig, amíg a Teriyaki szósz bevonja a Tofu darabokat, és befejezésül keverd hozzá az újhagyma szeleteket is.
- Forró, frissen főzött rizsen tálald, és a tetejét szórd meg pirított Szezámmaggal.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com/2018/01/teriyaki-tofu/
:
Teriyaki Tofu Rizsestál: 250 g Tofu 2-3 ek Kukorica keményítő Növényi olaj 1 tk reszelt friss Gyömbér 1 fej közepes vöröshagyma, szeletelve 2 ek Mirin főzőszósz 2 ek Világos Szójaszósz 2 ek Sötét Szójaszósz 1 ek barna Nádcukor 1 tk Szezámolaj 1 dl víz 1 szál újhagyma szeletelve Basmati rizs Pirított Szezámmag díszítésként
|