Csirkés Kínai Omlett, Foo Young4 fő 15 perc könnyű:Előfordul, hogy a sült-, főtt- vagy a rántottcsirkéből csak egy, vagy két darab marad, és nem elég egy újabb ebédre. Ekkor kell kiegészítenünk, és valami újat alkotni belőle. Ez a kínai recept nemcsak hasznosítja, de olyan ízeket ad hozzá, ami igazán feldobja a maradék csirkehúst.
Jó étvágyat! forrás: http://www.pickledplum.com/recipe/chickeneggfooyoungrecipe/ :Egg Foo Young Csirkehússal: 6 db nagyobb tojás1 dl csirkehús leves (akár kockából) 200 g szeletelt gomba (shiitake vagy csiperke) maroknyi mungóbab csíra 1 kápia paprika apró kockára vágva 1 db újhagyma karikázva 2-300 g főtt vagy sült csirkehús aprítva 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál növényi olaj Foo Young szósz: 2 dl csirkehús leves (akár kockából)3 evőkanál világos Szójaszósz 2 teáskanál Rizsecet 2 teáskanál kristálycukor 1 evőkanál Kukorica keményítő, 1 ek vízzel 1 teáskanál Szezámolaj |