Csirkés Kínai Omlett, Foo Young
4 fő
15 perc
könnyű
:
Előfordul, hogy a sült-, főtt- vagy a rántottcsirkéből csak egy, vagy két darab marad, és nem elég egy újabb ebédre. Ekkor kell kiegészítenünk, és valami újat alkotni belőle. Ez a kínai recept nemcsak hasznosítja, de olyan ízeket ad hozzá, ami igazán feldobja a maradék csirkehúst.
- Verd fel a tojásokat egy tálban és add hozzá a csirhehús levest, a szeletelt gombát, a mungóbab csírát, a kápia paprikát, az újhagymát, a csirkehúst és a fokhagymát. Keverd annyira, hogy az összes hozzávaló be legyen vonva. Sózd és borsozd, majd tedd félre.
- A Foo Young szósz készítése: az össze hozzávalót tedd egy kis lábasba és forrald fel. Vedd le e hőt alacsonyra és rotyogtasd lassú tűzön 2 percig. Vedd le a tűzről és tedd félre.
- Egy palacsinta sütőben olvasztott vajon, vagy növényi olajon süsd ki a porciózott tojásos keveréket, akkora adagokban, hogy 2-4 tócsni elférjen a palacsinta sütőben. Mindkét oldalát süsd 2-3 percig, addig, míg szép barnára nem sül.
- Amikor az egész bekevert tojás Foo Young-ot megsütötted, adagold ki a tányérokba, és a felmelegített szósszal öntsd nyakon. Szórd meg újhagyma karikákkal és tálald azonnal.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.pickledplum.com/recipe/chickeneggfooyoungrecipe/
:
Egg Foo Young Csirkehússal: 6 db nagyobb tojás 1 dl csirkehús leves (akár kockából) 200 g szeletelt gomba (shiitake vagy csiperke) maroknyi mungóbab csíra 1 kápia paprika apró kockára vágva 1 db újhagyma karikázva 2-300 g főtt vagy sült csirkehús aprítva 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál növényi olaj
Foo Young szósz: 2 dl csirkehús leves (akár kockából) 3 evőkanál világos Szójaszósz 2 teáskanál Rizsecet 2 teáskanál kristálycukor 1 evőkanál Kukorica keményítő, 1 ek vízzel 1 teáskanál Szezámolaj
|