Kínai Halszószos Csirkeszárnyak


Kínai Halszószos Csirkeszárnyak

:

A Csirkeszárnyak elkészítéséhez szinte tudományosan állnal hozzá az Amerikaiak. Mivel Amerikában nagy a Kínai közösség, a kettő ízlés egymásra talált, létrejött, szerintem a legfinomabb recept a Csirkeszárnyakra. Elkészíteni egyszerű, elfelejteni nehéz.

  • Készítsd el a páclevet: préseld a fokhagymát, (reszelve is ugyanaz), keverd össze a sóval. Öntsd rá a forró vizet és hagyd állni 10 percig.
  • Add hozzá a Halszószt és a cukrot, keverd jól össze, hogy összeérjenek az ízek.
  • A csirkeszárnyakat tedd egy tálba és öntsd rá a páclé felét, forgasd át alaposan.
  • Pácold legalább 4 óráig, de a legjobb ízekért egí éjszakán át a hűtőben, lefóliázva. Tedd a maradék fél adag páclevet is a hűtőbe.
  • Elkészítés előtt hagyd a csirkeszárnyakat lecsöpögni a páclétől, és szórd be a szárnyakat a keményítő keverékkel, (rizs és kukorica liszt), minden oldalukon.
  • Süsd a szárnyakat a sütőben 250 C° -on 25 percig. Félidőben forgasd meg őket.
  • A félretett maradék Halszósz keveréket higítsd fel 1/2 dl vízzel, és öntsd bele egy serpenyőbe/wokba. Add hozzá a Chilipasztát (Nam Prik Pao), és redukáld, forrald el a folyadék felét. Ez 1-2 percig tart, majd tedd bele a csirkeszárnyakat és alaposan keverd össze.
  • Kevergetve süsd 1 percig, ha kell hígítsd vízzel, a máznak sűrű méz állagúnak kell lennie.
  • Tálald tetszés szerintei körettel, salátával, rizzsel, krumplival.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com

:

Csirkeszárny Halszósszal:

8 gerezd fokhagyma, préselve
Csipetnyi só
0,5 dl forró víz
1 dl Halszósz
1 dl nádcukor
750 g Csirkeszárny, kettévágva
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kukorica keményítő
0,5 dl víz
2 teáskanál Thai Chili Paszta