Shanghai Párolt Húsos Szalonna
4 fő
65-70 perc
könnyű
:
Egy igen népszerű étel Kínában, másként "Piros Főtt Sertés"-nek is nevezik. Mivel Kína egy igencsak nagy ország, ezért különféle változatai alakultak ki. Van olyan verzió is, ami kalmárt (squid, calamari) kever a sertéshúshoz, állítólag nagyon finom. Előfordul főtt keménytojásos, vagy tofus változat is.
- Szeleteld a Húsos Szalonnát 2-3 cm darabokra. Tégy fel vizet forralni. Főzd a Szalonnát pár percig. Ezzel tisztítod is és a főzési folyamat is elindul. Szedd ki a Szalonna darabokat a vízből és tedd félre.
- Hevíts alacsony hőfokra egy Wok-ot vagy Serpenyőt, öntsd bele a 2 evőkanál olajat és az egy evőkanál cukrot. Olvaszd fel a cukrot, majd add hozzá a Szalonnát. Emeld a hőt közepesre, süsd kevergetve, hogy enyhén aranybarna legyen minden oldala.
- Vedd le megint a hőt alacsonyra, öntsd hozzá a Mirint, a Sötét és a Világos Szójaszószt, és a vizet.
- Fedd le és főzd lassú tűzön 45-60 percig. 5-6 percenként keverd meg, ne hagyd odaégni. Ha túl száraz, elforraltad a levet, adj hozzá vizet.
- Amikor a hús "Villapuha", és van még alatta szaft, vedd le a fedőt, emeld a hőt alatta. Állandó keverés mellett redukáld, főzd el a híg szaftot, hogy a maradék szaft szép mázat hozzon létre a Szalonna körül.
- Tálald tetszőleges körettel, vagy fogyasszátok csak kenyérrel, újhagymával.
Jó étvágyat!
forrás: http://thwoksoflife.com
:
Kínai Mázas Sertésszalonna: 4-500 g Húsos Szalonna 2 evőkanál olaj 1 evőkanál cukor (Sötét nádcukor a legjobb) 3 evőkanál Mirin 1,5 evőkanál Világos Szójaszósz 1 evőkanál Sötét Szójaszósz 4-5 dl víz
|