Shanghai Párolt Húsos Szalonna

Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 65-70 perc Nehézség könnyű
Shanghai Párolt Húsos Szalonna

:

Egy igen népszerű étel Kínában, másként "Piros Főtt Sertés"-nek is nevezik. Mivel Kína egy igencsak nagy ország, ezért különféle változatai alakultak ki. Van olyan verzió is, ami kalmárt (squid, calamari) kever a sertéshúshoz, állítólag nagyon finom. Előfordul főtt keménytojásos, vagy tofus változat is.

  • Szeleteld a Húsos Szalonnát 2-3 cm darabokra. Tégy fel vizet forralni. Főzd a Szalonnát pár percig. Ezzel tisztítod is és a főzési folyamat is elindul. Szedd ki a Szalonna darabokat a vízből és tedd félre.
  • Hevíts alacsony hőfokra egy Wok-ot vagy Serpenyőt, öntsd bele a 2 evőkanál olajat és az egy evőkanál cukrot. Olvaszd fel a cukrot, majd add hozzá a Szalonnát. Emeld a hőt közepesre, süsd kevergetve, hogy enyhén aranybarna legyen minden oldala.
  • Vedd le megint a hőt alacsonyra, öntsd hozzá a Mirint, a Sötét és a Világos Szójaszószt, és a vizet.
  • Fedd le és főzd lassú tűzön 45-60 percig. 5-6 percenként keverd meg, ne hagyd odaégni. Ha túl száraz, elforraltad a levet, adj hozzá vizet.
  • Amikor a hús "Villapuha", és van még alatta szaft, vedd le a fedőt, emeld a hőt alatta. Állandó keverés mellett redukáld, főzd el a híg szaftot, hogy a maradék szaft szép mázat hozzon létre a Szalonna körül.
  • Tálald tetszőleges körettel, vagy fogyasszátok csak kenyérrel, újhagymával.

Jó étvágyat!

forrás: http://thwoksoflife.com

:

Kínai Mázas Sertésszalonna:

4-500 g Húsos Szalonna
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor (Sötét nádcukor a legjobb)
3 evőkanál Mirin
1,5 evőkanál Világos Szójaszósz
1 evőkanál Sötét Szójaszósz
4-5 dl víz