Chipotle Citromos Grill Csirke


Chipotle Citromos Grill Csirke

:

Már régóta tudom, és tapasztalom, hogy az igazi finom csirkehúst legalább egy éjszakán át pácolni kell. Kipróbáltam már sokféle receptet a pácra, és most a legfinomabb 7 receptből mutatom az elsőt. Mindegy, hogy grillezed, sütöd sütőben vagy kemencében, a pácolás a lényeg. Az adja meg az alapízt.

  • Készítsd el a Chipotle krémet. Egy száraz serpenyőben a szárától megfosztott Chipotle paprikát pörköld meg, érezni fogod az illatanyagok felszabadulását. Tedd 2 dl forró vízbe a Chipotle Chiliket 15 percre, majd turmixold alaposan össze, és kész is a Chipotle szósz.
  • Készítsd el a páclevet (marinádot) az összes hozzávalóval, jól keverd össze, és egy tépőzáras műanyagzacskóba helyezd a csirkehúst, majd öntsd rá a páclevet, zárd le légmentesen, és jól masszírozd meg a húsokat, hogy mindenhová jusson a pácléből. Tedd hűtőbe egy éjszakára.
  • Ha több alkalomra szeretnél előkészíteni húst, akkor növeld a pác alapanyagok arányát, és tedd a zacskózott, későbbre szánt adag húst azonnal a mélyhűtőbe. Használat előtt, előző este vedd ki a mélyhűtőből, és hagyd az éjszaka alatt kiengedni, ezalatt pácolódik is.
  • Sütőben/kemencében készített csirke: Hevitsd a sütőt 215 C fokra, süsd a csirkehúst egy sekély tepsiben 10 percig, majd fordítsd meg a húst, és süsd még 10-20 percig. Ha kész, vedd ki és takard le alufóliával, és hagyd a húst pihenni 5-10 percig mielőtt tálalod, és szeleteled.
  • Grillezett csirkehús: ha a faszén már fehéren izzik (türelem!), helyezd a csirkehús darabokat a rácsra. Állandó felügyelet mellett süsd át a húst, mindkét oldalán. Itt is az az ideális, ha a készre grillezett húst letakarva hagyod állni 5-10 percig.
  • Tálald főtt rizzsel, de a Feketeszemű bab az eredeti köretje.

Jó grillezést, partizást!

a második receptet ITT találod

a harmadik receptet ITT találod

a negyedik receptet ITT találod

az ötödik receptet ITT találod

a hatodik receptet ITT találod


:

Chipotle Pác:

20 g Chipotle Mexikói Füstölt Chili
1 evőkanál Extra Szűz Olíva olaj
1/2 teáskanál Édes Őrölt Füstölt Paprika
1 evőkanál Nádcukor, lágy sötétbarna
1 gerezd fokhagyma, préselve
1 evőkanál Lime- vagy Citromlé
csipetnyi só
Feketeszemű bab konzerv