Shanghai Csípős Húsleves

Kína Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 60 perc Nehézség közepes
Shanghai Csípős Húsleves

:

Vagy ahogy ott nevezik: Shanghai Lajiang Mian. Persze rengeteg változata és variációja van. A közös nevező bennük a csípősség, az alapanyagok változhatnak, forrás és találékonyság miatt. A tofu-t néha helyettesítjük sült csirkemell darabokkal, főleg akkor, ha senkinek sincs kedve bevásárolni menni, fagyasztott csirkemell pedig mindig akad a mélyhűtőben. Ez egy egyszerű, csípős ételek rajongóinak nagyszerű leves, no és persze, mint minden Távol-keleti, ez is secc-perc alatt elkészül.

  • Ha zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az eljárással a kész ételt megóvjuk a zsírhabtól.
  • Önts olajat a serpenyőbe/wokba, és alacsony hőfokon sütögesd a földimogyorókat 2 percig, amikor kezdenek aranybarnára pirulni olaj fog kiolvadni a mogyorókból, és ízletessé teszik a benne maradt olajat.
  • Add hozzá a Chilis Szójabab Krémet, kevergetve süsd 30 másodpercig, hagyd, hogy az olaj átjárja a Chilis Krémet, mert ez adja meg a fantasztikus végső ízt.
  • Most tedd hozzá az apróra vágott hagymát, süsd 2 percig közepes hőfokon, mindaddig, míg a hagyma üvegesedni kezd.
  • Add hozzá a répát, a Tofut, vagy az elősütött Csirkemell darabokat, a cukrot, és kevergetve süsd még 3 percig, közepes hőfokon.
  • Öntsd hozzá a 2 dl csirkehúslevest (akár kockából is), dobd bele a félretett húsos szalonna darabokat, és redukáld (főzd el alatta a legtöbb levet). Ez kb 5 percig tart. Ez olvassza össze a finom ízeket.
  • Öntsd hozzá a maradék 8-10 dl csirkehús levest is, forrald fel. Csökkentsd a hőt alacsony-közepesre, és hagyd rotyogni legalább 30 percig. 5 percenként keverd meg, ne hagyd odakozmálni.
  • Főzd meg a tésztát az utasításoknak megfelelően. Ne főzd túl, a kissé rágós tészta mindig finomabb egy levesben (al dente).
  • Adagold a tésztát a leveseskelyhekbe, önts hozzá a tésztaléből egy keveset, majd adagold ki rá a kész sűrűbb levest. A tésztalével szabályozhatod a leves sűrűségét. Díszítsd újhagyma szeletekkel, petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com/2016/10/shanghai-hot-sauce-noodles/

:

Csípős Shanghai Leves:

250 g húsos sertésszalonna, kockázva
1 dl földimogyoró
0,5 dl földimogyoró olaj
0,5 dl Chilis Szójabab Paszta
0,5 dl aprított vöröshagyma
2 közepes sárgarépa, szeletelve
125 g Tofu, kockázva
1 újhagyma, petrezselyem zöldje
1,2 liter csirkehús leves (kockából is)
400 g kínai tojásos Wok-tészta