Kaeng Hung Leh, a Thai Sertéshús Curry5-6 fő 2 óra közepes:Az Észak-Thaiföldi, Burmai ízgazdag Curry eredetileg Indiából vándorolt ide, mint minden más Curry. Chiang Mai városban, Észak Thaiföldön, ahol az időjárás jóval hűvösebb a hegyek, magasságok miatt, fogyasztják ezt a finom Curry-t. Az íze olyan, mint az Újévi Tüzijáték a szádban, savanykás, csípős, szaftos, édes, egyszóval határozottan az egyik legfinomabb Távol-Keleti húsétel.
Jó étvágyat! forrás: http://www.angsarap.net :Curry Paszta: 2 szál Thai Citromnád vékonyra szeletelve1 evőkanál Galangál, őrölt 2 db Chili friss 2 db mogyoróhagyma, vékonyra aprítva fél teáskanál tengeri só 3 evőkanál kókusz olaj fél kocka garnélarák paszta Kaeng Hung Leh Curry: 1 kg húsos sertés hasalja, vagy más hús, kockázva2 teáskanál őrölt Curry Fűszerkeverék fél teáskanál őrölt Kurkuma 3 evőkanál Thai Tamarind Paszta 2 evőkanál világos Szójaszósz 1 db Pálmacukor tömb, reszelve 800 ml víz (0,8 liter) 1 evőkanál Halszósz 2 centis darab friss gyömbér gyufára vágva 2-3 gerezd fokhagyma, szeletelve 2 db mogyoróhagyma, finomra szeletelve |