Kaeng Hung Leh, a Thai Sertéshús Curry
5-6 fő
2 óra
közepes
:
Az Észak-Thaiföldi, Burmai ízgazdag Curry eredetileg Indiából vándorolt ide, mint minden más Curry. Chiang Mai városban, Észak Thaiföldön, ahol az időjárás jóval hűvösebb a hegyek, magasságok miatt, fogyasztják ezt a finom Curry-t. Az íze olyan, mint az Újévi Tüzijáték a szádban, savanykás, csípős, szaftos, édes, egyszóval határozottan az egyik legfinomabb Távol-Keleti húsétel.
- Turmixold össze a Curry Paszta hozzávalóit alaposan, pulzálva, amíg selymes krémet nem kapsz. Tedd félre.
- Hevíts olajat egy Wokban/Serpenyőben közepes hőfokra, tedd bele a Curry Paszta felét, sütögesd 3 percig kevergetve.
- Add hozzá a mogyoróhagymát (ha nincs vöröshagyma is megteszi), a fokhagymát, az őrölt Curry Fűszerkeveréket és a kurkumát, és sütögesd tovább egy percig, kevergetve.
- Dobd bele a hústkockákat, keverd meg, hogy a fűszepaszta mindenhol befedje, és főzd 3 percig.
- Öntsd hozzá a Halszószt, a Szójaszószt és reszeld rá a pálmacukrot is.
- Emeld a hőt magas fokozatra, kanalazd bele a Thai Tamarind pürét, és öntsd hozzá a vizet is. Forrald fel, fedd le úgy, hogy maradjon egy kis rés, és hagyd rotyogni lassú tűzön 45 percig.
- Add hozzá a Gyömbért is, és keverd alaposan össze, majd hagyd lassan főni még 45 percig.
- Tálald forrón Jázmin rizzsel, a tetejét újhagyma karikákkal, petrezselyemzölddel vagy korianderzölddel megszórva.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.angsarap.net
:
Curry Paszta: 2 szál Thai Citromnád vékonyra szeletelve 1 evőkanál Galangál, őrölt 2 db Chili friss 2 db mogyoróhagyma, vékonyra aprítva fél teáskanál tengeri só 3 evőkanál kókusz olaj fél kocka garnélarák paszta
Kaeng Hung Leh Curry: 1 kg húsos sertés hasalja, vagy más hús, kockázva 2 teáskanál őrölt Curry Fűszerkeverék fél teáskanál őrölt Kurkuma 3 evőkanál Thai Tamarind Paszta 2 evőkanál világos Szójaszósz 1 db Pálmacukor tömb, reszelve 800 ml víz (0,8 liter) 1 evőkanál Halszósz 2 centis darab friss gyömbér gyufára vágva 2-3 gerezd fokhagyma, szeletelve 2 db mogyoróhagyma, finomra szeletelve
|