Csalános Gnocchi
4-6 fő
60 perc
közepes
:
Végre eljött a csalán ideje. Gyorsan ki a ház mögé, és a zsenge friss hajtásokat lecsipkedni, persze kesztyűben. A sok féle elkészítési módok közül ez a fantasztikus GNOCCHI a kedvencünk. Készítünk még csalánlevest főtt tojással is, de az egy másik recept.
Hogyan készítsd el?
- A friss csalánleveleket, de csakis a leveleket, megmossuk, (kesztyűben) és forró vízbe dobjuk 1-2 percre. Ez a víz lehet a krumpli főzővize, nagyon sok értékes nyomelem van benne. A krumplit kockákra vágva puhára főzzük. A csalánleveleket összeturmixoljuk pépesre.
- A krumplit présen átnyomjuk, és belekeverjük a csalánpépet. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beleverjük a tojásokat, sózzuk, lassan adagolva hozzágyúrjuk a lisztet. Amikor a tészta formázható állagú, lisztezett felületen rudakat formálunk belőle, és 1 cm-es ferde nudlikat vágunk belőle.
- Lobogó vízbe dobjuk, és amikor a tetejére mind feljött el is készült, leszűrjük.
- A szószt egy serpenyőben készítjük, a tejszínt felmelegítjük, a sajttal sűrítjük, bors, só, kurkuma kerül bele, én só helyett sokszor szójaszószt használok, és kevergetve majdnem forrásig melegítjük.
- A gnocchi adagokat tányérra szedjük, és leöntjük a sajtszósszal, a tetejére rózsaborsot, petrezselymet szórunk, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
:
Gnocchi: 1 kg burgonya 2 db tojás 1/2 kg liszt Jó nagy csokor csalán (ha nincs spenót is kitűnő) 1 teáskanál só, vagy himalájai só
Sajtszósz: 4 dl főzőtejszín 3 gerezd fokhagyma, vagy 1 evőkanál fokhagymapor 2-3 evőkanál reszelt parmesan sajt 2 dl tejföl 1 csipetnyi só 1 csipetnyi őrölt feketebors 1 evőkanál kurkuma 1 csipetnyi chili pehely 1 csipetnyi rózsbors
|