Ragadós Osztrigaszószos Csirkecombok
4 fő
45-50 perc
közepes
:
Az Oszrigaszószos csirke egy kényelmes elkészítésű étel, ugyanakkor teletömve az "Umami" ízekkel, köszönhetően az Osztriga szósznak. A Klasszikus Kínai ízhármas, az újhagyma, a gyömbér és a fokhagyma is bele kerül. Az ízvastag szósz ellenállhatatlanná teszi mindenki számára, gyerekek, család, barátok. Ha Ti is úgy gondoljátok, hogy a csirkemell meglehetősen unalmas hús, főleg ha zárt csirkefarmokról, teletömve ki tudja mivel, származik, akkor a kedvencem, a csirkecomb, itt érvényesül igazán.
- Öblítsd át a csirkecombokat, a fölösleges zsírt vágd le. Vágd ketté az egész combokat, ha úgy jobban szereted.
- Hevíts 2 ek olajat egy serpenyőben/wokban, közepesen magas hőfokra. Helyezd bele a combokat a bőrös felükkel lefele. Süsd 3 percig, amíg aranybarnára nem sül.
- Fordítsd meg a combokat, add hozzá a kloffolt gyömbérszeleteket is, hagyd hogy a gyömbér mindkét oldala megsül, karamellizálódik, 1-2 percig.
- Dobd bele a fokhagymaszeleteket és a zöldhagyma fehér karikázott részét is. Süsd egy percig. Főzőlapáttal ellenőrizd, hogy a combok nem ragadtak-e oda, de csak óvatosan, ne essenek szét.
- Öntsd hozzá a Csirkehús alaplevet (kockából is jó), a szójaszószt, az osztriga szószt, a Chingkiang ecetet, a fehér borsot és a szezámolajat. Keverd meg, és forrald fel. Csökkentsd a hőt alacsonyra, és hagyd lassan főni, rotyogni 15 percig.
- Óvatosan fordítsd meg a csirkecombokat, és hagyd főni, rotyogni még 15 percig. Ezalatt kell hogy legyen szósz a combok alatt bőven, de ha elforrt, akkor önts hozzá még alaplevet, vagy egy kis vizet.
- Vedd le a fedőt, és add hozzá a zöldhagyma zöld részeit karikázva. Most főzd tovább, redukáld a levet (forrald el), ellenőrizd egy kanállal: ha a belemártott kanálon szép máz marad, akkor jó. Ha túl híg a leve/szósz, akkor szitálj rá egy kis keményítőt (kukorica, tápióka, rizs vagy nyílgyökér).
- Tálald rizzsel, wokkozott brokkolival, vagy csak egy finom zöldsalátával.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com
:
Ragadós Osztrigaszószos Csirkecombok: 4 db egész csirkecomb (alsó-felső) 2 evőkanál földimogyoró olaj 4 szelet friss gyömbér, a kés oldalával kloffolva 3 gerezd fokhagyma, szeletelve 3 szál új- zöldhagyma, karikázva 1 ek Chingkiang ecet (balzsamecet is jó) 5 dl csirkehús alaplé (maradékból, vagy kockából) 2 ek Szójaszósz, világos 3 ek Osztrigaszósz 1/4 tk fehérbors, őrölt 1/2 tk Szezámolaj
|