Grillezett Huli-huli Csirke Hawaii-ról
8-10 fő
30 perc
közepes
:
Ez egy 5-csillagos recept! A páclevet gyorsan és könnyen elkészítheted, és hogy milyen finom ízeket visz bele a csirkehúsba! Egyszer készítsd el, és bekerül az állandóan visszatérő receptek közé.
- Egy közepesen nagy tálban keverd össze a következő hozzávalókat: ananászlé, szójaszósz, barna nádcukor, édes-savanyú szósz, chili pehely, csirkehúsleves (szűrt maradékból, vagy kockából), reszelt gyömbér, vagy gyömbérpüré, préselt fokhagyma gerezdek, vagy fokhagymapüré.
- Tedd a csirkehús darabokat egy visszazárható műanyagzacskóba, öntsd rá a páclevet, masszírozd jól össze, tedd a hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára.
- Faszénen, öntöttvas grill-serpenyőben grillezd meg a csirkehús darabokat közepes hőfokon, 6-8 percig mindkét oldalukon. A közepe ne maradjon rózsaszín. A félretett pácléból az utolsó percekben, többször kenegesd meg, használd fel az összes maradék páclevet, de ne égesd oda.
- Tálald tetszőleges körettel, rizzsel, krumplival, vagy salátával. Grillezz hozzá a friss ananászból szeleteket. Díszítsd karikázott újhagymával.
Jó étvágyat!
forrás: http://therecipecritic.com
:
Huli-Huli Csirke: 2 kg csontozott, bőr bélküli Csirkecombok 2 dl Ananászlé friss ananászból turmixolva 1 dl Szójaszósz, világos 0,5 dl sötétbarna Nádcukor 0,5 dl Édes-Savanyú Szósz 0,5 dl Csirkehúsleves, szűrt 1 teáskanál Chili pehely 2 teáskanálnyi reszelt friss gyömbér, vagy 2 teáskanálnyi Gyömbérpüré 1,5 teáskanálnyi préselt Fokghagyma, vagy 1,5 teáskanálnyi Fokhagymapüré Újhagyma zöldje díszítésnek
|