Indiai Tikka Masala Csirke

India Személyek száma 2-3 fő Elkészítési idő 15 perc Nehézség könnyű
Indiai Tikka Masala Csirke

:

Kétféle módon lehet elkészíteni ezt a fogást, legalábbis most kettőt mutatok be. Az egyik, a hétköznapibb, a serpenyőben vagy Wokban készül, míg a másik, sütőben, vagy faszénen  grillezett változat. Igaz, a második verzió hasonlít jobban az eredetihez. Az is igaz, hogy ízben mindkettő eredeti indiai, és roppant finom.

Első verzió:

  • Hevíts olajat a serpenyőben vagy Wokban, magas hőfokra.
  • Süsd meg a hagymát barnára.
  • Dobd hozzá a csirkehúst, kevergetve süsd 2 percig.
  • Add hozzá a kápia/kaliforniai paprikát, és kevergetve süsd még 2 percig.
  • Keverd hozzá a MeiAsia Tikka Masala Fűszerkrémet, önts hozzá 1 dl forrásban lévő vizet. Fedd le és főzd 3 percig közepes hőfokon, néha megkeverve.
  • Keverd hozzá a koktélparadicsomokat, és tálald rizzsel.

Második verzió:

  • A csirkehúst fűzd saslik pálcikákra.
  • Kend be a MeiAsia Tikka Masala Fűszerkrémmel mindkét oldalán.
  • Grillezd grill fokozaton a sütőben egy tepsire terítve, vagy faszéngrillen 8-10 percig.
  • Időnként (2 percenként) kend meg olvasztott vajjal, forgasd meg.
  • Tálald salátával, rizzsel, vagy tetszőleges körettel.

Jó étvágyat!

:

Tikka Masala Csirke:

1 db Tikka Masala Főzőszósz
300 g csirkehús, kockázva
2 db hagyma, aprítva
1 kápia vagy kaliforniai paprika
10-12 szem koktélparadicsom, félbevágva
2 evőkanál olaj
1 dl forrásban lévő víz
rizs, ha lehet Basmati