15 perces Tom Yum Garnélaleves
2 fő
15 perc
könnyű
:
Az egyszerűen elkészíthető levesek közül ez az egyik kedvencem. Tele trópusi ízekkel, egyedül a Garnéla okozott gondot eddig, de már szinte mindenhol kapható fagyasztott formában, de ha mégsem, akkor csirkemell husival is finom.
- Forrald fel a vizet, old fel benne a zöldségleves kockát és a Tom Yum Fűszerpasztát.
- Dobd bele a Garnélát, a chilit, a kaffir lime levelet, a kikloffolt Citromnád szárakat és a Gombát.
- Főzd egy kicsit, ha a Garnéla nyers volt (szürke), akkor addig, amíg rózsaszínre változik, ha csirkemellet használsz, akkor addig, amíg a hús megfől. A vége felé dobd bele a koktélparadicsomokat is.
- Ízesítsd Halszósszal, és a Limelé-vel.
- Tálaláskor szórj a tetejére friss Koriander levelet, vagy Édes Bazsalikomot.
Jó étvágyat!
:
Tom Yum Leves: 1 liter zöldségleves alaplé kockából 40 g Citromnád, Friss 5-6 Koktélparadicsom kettévágva 3 evőkanál Halszósz 3 evőkanál frissen facsart Lime vagy Citromlé 150 g Szalmagomba, félbevágva 3 db friss Kaffir Lime levél, finomra aprítva 3 db friss Chili, zöld vagy piros, félbevágva 10 db nagyobbacska Garnélarák 1 tasak Tom Yum Fűszerpaszta
|