Sült Krumpli - Keralai módra

Elkészítési idő 40 perc Nehézség könnyű
Sült Krumpli - Keralai módra

:

Jól jön néha egy roppant egyszerű étel a hétköznapokban, mint pl. egy sültkrumpli, de említhetném a fantáziával elkészített bundáskenyeret is. Főleg este, amikor minden étrend szabályat tilt egy ilyen csábítást, de lehet néha vétkezni is. Na jó, este hét után ne, az tényleg megüli a gyomrot. Másnap meg ki a szabadba, és lesportolni.

  • Hevítsd olajat egy serpenyőben, majd dobj bele fehér mustármagokat, pörköld egy picit.
  • Add hozzá a hagymát, vedd le a hőt egy picit, és dinszteld 2 percig.
  • Szórd a krumplit is bele, keverd jól össze. Sózd, és keverd.
  • Szórd meg az őrölt chilivel, a kurkumával, és keverd alaposan meg.
  • Önts rá egy kis vizet (kb 1 dl, de ha kell többet), fedd le és főzd, míg a krumpli megpuhul.
  • Emeld a hőt, önts rá egy evőkanálnyi olíva olajat, és süsd tovább 5-10 percig, mindezt azért, hogy a krumpli aranybarnára süljön, kérgesedjen.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.yummytummyaarthi.com

:

Indiai sültkrumpli:

500 g burgonya, kockázva
1 közepes vöröshagyma, szeletelve
1 teáskanál egész mustármag
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál őrölt chili
2 evőkanálnyi kókuszolaj