Édes Teriyaki Lazac, quinoával, szezámmagos szószban

Anglia Korea Japán USA Kanada Személyek száma 4 fő részére Elkészítési idő 30 perc Nehézség könnyű
Édes Teriyaki Lazac, quinoával, szezámmagos szószban

:

"Ez a fogás annyira finom, hogy mostanában csak így készítem el a lazacot. És a halhús roppant egészséges. Próbáld ki, készítsd el, nem bánod meg! Jó étvágyat!"

Keverd össze a marinád hozzávalóit egy nagy tálban, tedd a lazacszeleteket egy műanyagzacskóba, és öntsd hozzá a marinádot, rázd össze, hogy mindenhol pácolva legyen. Tedd a hűtőbe 1 órára.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a lazacot bőrrel lefelé tedd a tepsire, öntsd rá a marinádot, süsd 15-20 percig. Az én sütőm ezt 18 perc alatt tökéletesre sütötte. 

Amíg a lazac sül, a szezámagos szószt készítsd el. Forralj fel másfél bögre vizet a fokhagymasóval, ha forr, vedd kis lángra, add hozzá a szezámmagot, főzd pár percig, majd húzd félre és hagyd állni 5-10 percig.

Hevíts fel egy evőkanál olajat egy serpenyőben, és süsd meg a szeletelt fokhagymát, a gyömbért, a kaliforniai paprikákat úgy 1-2 percig.  Add hozzá a cukorborsót és süsd még 2 percig. Öntsd hozzá a szezámmagos szószt, sózd, borsozd, és a add hozzá a chili pelyhet

Tégy direkt a tányérra elkenve a szezámmagos szószt, fektesd bele a lazacot, szórd meg szezámaggal, korianderlevéllel/petrezselyemmel, majd csöpögtess rá teríyaki szószt. Köretnek quinoát főzz hozzá, az inkák gabonáját! Egészséges és nagyon finom! De a rizs is finom hozzá.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.ambitiouskitchen.com

:

Marinád 4 szelet négy főre:

1 csésze Teriyaki szósz
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt gyömbér
3 evőkanál barna nádcukor
2 evőkanál méz
negyedcsésze Oliva Olaj
500 gramm lazac
2-4 gerezd fokhagyma szeletelve, vagy
1 evőkanál fokhagymagranulátum

szezámmagos szósz:

1 ek szezámmag
1/2 teáskanál fokhagymasó
1 evőkanál Olivaolaj
1 kaliforniai piros húsos paprika, vékonyra szeletelve
1 kaliforniai sárga, húsos paprika, vékonyra szeletelve
4 gerizd fokhagyma, szeletelve, vagy
15 gr fokhagymaszelet, szárított
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt gyömbér
egy marék cukorborsó héjastól, friss vagy mélyhűtött
fél teáskanál chili pehely
3 evőkanál sötét Szójaszósz
egy csipet szárított koriander levél

tálalás:

egy csipet szárított koriander
250 gr quinoa, rizs helyett