15 perces Piros Csirke Curry
4 fő
15 perc
könnyű
:
Ebben a rohanó világunkban se feledkezzünk meg a tisztességesen elkészített, asztalhoz ültető vacsoráról. Könnyítésként, az egzotikus, keleti ízeket adó Red Curry Pasztát készen vásárolhatod meg. Csak a friss csirkehúst és a zöldeket kell beszerezni a piacon/közértben.
- Fűszerezd a kockára vágott csirkehúst feketeborssal és sóval.
- Hevíts 2 evőkanál olajat a serpenyőben, közepes hőfokra.
- Dobd bele a fokhagymát, gyömbért és süsd 1 percig, de vigyázz, könnyen odakap.
- Add hozzá a Piros Curry Fűszerpasztát, és süsd tovább még egy percig.
- Állítsd a hőfokot magasra, és dobd hozzá a csirkedarabokat. Süsd, amíg a csirkehús barnul, majd öntsd hozzá a kókusztejet is. Forrald fel, ha kell sózd.
- 5 perc után add hozzá a zöldséget is (choy sum, pak choy, de lehet káposzta, kelkáposzta, vagy spenót is).
- Főzd, amíg a zöldségek még ropogósak, de már egy kicsit fonnyadnak.
- Tálald Jázmin rizzsel, melegében.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com
:
Piros Curry Csirke: 500 g csirkemell, vagy kicsontozott comb só, bors 2 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma 2 szelet friss gyömbér 2 evőkanál (50 g) Thai Piros Curry Fűszerpaszta 2 dl kókusztej 2 dl kókusztej friss korianderlevél, vagy petrezselyem zöldje 200 g Jázmin rizs
|