Kínai Omlett - Egg Foo Yong

Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 20 perc Nehézség könnyű
Kínai Omlett - Egg Foo Yong

:

Egyszer volt szerencsém megkóstolni, és azóta ezt tartom az omlettek Sandokánjának. Nem tudom igazán kínai- vagy amerikai kínai lehet-e az eredeti, de nem is érdekel, ha ennyire finom. Nem sokkal macerásabb, mint az európai omlett, de megéri a fáradtságot, és ma már rendszeresen elkészítjük.

  • Hevíts egy serpenyőben 1 evőkanál olajat, közepes-magas hőfokon. Dobd bele a gombát, szórd meg 1/2 teáskanál cukorral, és karamellizáld aranybarnára, legalább 3 percig.
  • Öntsd bele a húslevest/alaplevet és az egy evőkanál szójaszószt.
  • Keverd el a kukoricakeményítőt fél deciliter hideg vízben, kis adagokban hozzáadva, állandó keverés mellett, a csomósodást elkerülendő. Öntsd a serpenyőbe, és kevergetve főzd 1-2 percig, sűrűsödésig.
  • Végy egy másik serpenyőt, és hevíts 1 evőkanál olajat ebben is, közepes-magas hőfokon. Dinszteld meg a hagymát, megszórva 1 teáskanál cukorral, aranybarnára karamellizálva, 4 percig.
  • Add hozzá a bacon-t és süsd 2 percig. Dobd hozzá a borsót, a zöldhagyma felét és a maradék 1 teáskanál szójaszószt is. Főzd 1 percig.
  • Hagyd kihűlni, majd öntsd bele a felvert tojásokhoz a tálba.
  • Töröld ki a serpenyőt, önts bele olajat, annyit, hogy ellepje az alját a serpenyőnek. Hevítsd közepes-magas hőfokra. Öntsd bele a tojásos keverék 1/4-ét, kanalazz a forró olajból a tetejére, süsd, amíg hólyagosodni kezd, 1-2 percig. Forgasd meg és süsd 1 percig ezt az oldalát is.
  • Ismételd meg a többi hárommal is ugyanezt, tálald tányérokra, öntsd rá mindegyikre a gombás szószt, szórd meg a maradék vágott újhagymával, és öntözd meg szezámolajjal.
  • Tipp: Igaz, ez egy komplett ebéd/vacsora, de még finomabb egy kis sült zöldkörettel, mint a Pak Choi, a friss spenótlevél, az endiva saláta, vagy ami éppen kéznél van, és illik hozzá.
Jó étvágyat!

forrás: www.foodnetwork.com

:

Kínai Omlett:

1/2 dl főző olíva olaj
200 g gomba, friss, vagy konzerv
1,5 teáskanál nádcukor
1 dl csirkehús leves/alaplé
1,5 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál kukorica keményítő
fél hagyma, vékonyra szeletelve
100 g baconszalonna
1 dl mélyhűtött zöldborsó
2 szál újhagyma, szeletelve
6 nagyobb tojás
1 teáskanál szezámolaj