Vaníliás Sertés szüzpecsenye Körtével, Diós Vadrizzsel

Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 60 perc Nehézség közepes
Vaníliás Sertés szüzpecsenye Körtével, Diós Vadrizzsel

:

Ki hitte volna, hogy a vaníliát ily módon is lehet sikerrel párosítani. Az édeskésebb sertéshúson kimondottan finom lett, a körte ízharmóniával együtt egy biztos sikerpáros. A köret hozzá parádés. Dió, vadrizs, jobbnál jobb kombinációk. Ez a fogás felkerül a visszatérő menük közé, az biztos.

  • Sózd és borsozd a sertéshúst bőségesen, forgasd lisztbe, és tedd félre.
  • Egy tapadásmentes serpenyőben olvassz vajat (vagy olajat), közepes/magas hőfokon. Süsd a körteszeleteket kissé barnára minden oldalon, és vedd ki a serpenyőből.
  • Helyezd a sertés szüzpecsenyéket a serpenyőbe, hagyd mindkét oldalukat 2-2 percig sülni. Vedd ki, és tedd félre.
  • Keverd össze az alaplevet, vagy a maradék csirkehúslevest, a tejszínt és hagyd, hogy az összes finomság feloldódjon a serpenyőből. (Deglaze). Forrald fel, kapard bele a vanília magokat a kettévágott vanília rúdból, majd a rudat is dobd bele. Forrald, míg felére redukálod a térfogatát, ez 4 percig tart.
  • Tedd vissza a körtéket, a sertés szüzpecsenyéket a serpenyőbe (a húst az aljára), az összegyűjtött levekkel együtt. Főzd sűrűbbre, 4-6 percig, de gondolj arra, hogy a szósz sűrűsödni fog, amikor leveszed a hőről.
  • Sózd, borsozd ha kell, tálalás előtt. Tálald a Diós Vadrizses körettel.
  • A diós vadrizs elkészítése: pörköld meg a durvára összevagdosott diót közepes hőfokon 6 percig.
  • Forralj almalevet, húslevest egy kis vajjal, add hozzá a rizskeveréket. Fedd le, csökkentsd a hőt, és hagy lassan főni 25 percig, vagy addig, amíg a leve teljesen elpárolgott.
  • Díszítsd  a pörkölt dióval.

forrás: www.cuisineathome.com

:

Sertés szüzpecsenye:

3 evőkanál teavaj
3 db körte, hámozott, negyedelt
500 g Sertés szüzpecsenye, 2-3 cm vastag szeletekben
1 dl finomliszt
1 dl húsleves
1 dl jó minőségű almalé
1 dl főzőtejszín
1 szál Bourbon Vanília rúd
só és bors

Diós Vadrizs köret:

1 dl dióbél, durvára darabolva
0,5 dl almalé
3 dl húsleves alaplé
1 evőkanál vaj
0,5 dl Vadrizs, Indiánrizs
1 dl hosszúszemű rizs
só és bors