Adobo csirke, a Fülöp szigeteki specialitás
4 fő
90-120 perc
könnyű
:
Itt van egy roppant egyszerű, de annál finomabb csirkés étel. Nem is kell vele sokat foglalkozni, az előkészületeken kívül, szinte megfőzi magát. A gyerekek is imádni fogják!
Elkészítés:
- Dörzsöld be a csirkedarabokat a fokhagymával és a feketeborssal
- Egy tűzálló tálban, Pataki tálban, vagy netán egy öntöttvas fedeles edényben, kinek mi van otthon, keverd össze az ecetet, a szójaszószt, a cukrot, a chiliszószt és a babérlevelet. tedd bele a csirkedarabokat.
- Süsd a sütőben alacsony hőfokon, 150 C-on, kb egy órát, néha nézzél rá, öntözd kicsi vízzel, ha szükségesnek tartod, ha túlságosan elfőtt a folyadék, ha gyorsan sül, csökkentsd a hőt, ha lassan emeld a hőt. Ha a hús szinte leválik a csontról, akkor kész.
- Tálald krumplipürével, vagy rizzsel, ahogy kívánod, a szaftot öntsd a csirkére, szórd meg zölddel, újhagyma, petrezselyem, amit kéznél van, vagy kapható.
Jó étvágyat!
:
Adobo csirke: 500 gr csirkecomb és szárny 6 gerezd fokhagyma lereszelve 1 lapos evőkanál durvára őrölt feketebors 1 evőkanál rizsecet 50 ml világos szójaszósz 2 babérlevél összetépve 1 púpos evőkanál barnacukor 1 evőkanál édes chiliszósz fél bögre víz
|