Sütőtökleves, krémes, gyömbéres, chilis, kurkumás őszi leves

USA Kanada
Sütőtökleves, krémes, gyömbéres, chilis, kurkumás őszi leves

:

Itt az ősz, ilyenkor jaj de finom a krémes, forró leves, a begyújtott kandalló mellett. Ez a recept fenomenális, forrón tálalva, duplán csípősen a chilitől, szivetmelengető. Az egész család csendben, áhítattal kanalazta. Próbáljátok ki, sütőtök, ahogy még sohasem ízleltétek.


Elkészítés

  • A hagymát metisztítjuk,felaprítjuk.
  • A sütőtököt ,burgonyát megtisztítjuk felkockázzuk.
  • A vajon megfonnyasztjuk a hagymát pici só is kell rá, hogy megtörjön a hagyma, és rátesszük chili pelyhet, a kurkumát és a gyömbérport.
  • kettöt keverünk rajta majd,
  • felöntjük 1 l vizzel, beletesszük a burgonyát és sütőtököt.  Fedő alatt erős tűzön kb.20 perc alatt megpuhítjuk.
  • Turmixoljuk össze, ízlés szerint szójaszósszal ízesítjük, (só helyett), majd a tejszínnel még pár percig főzzük.


Tálaláskor friss, vagy szárított turbolyát aprítsunk a tetejére.

Jó étvágyat!

:

Sütőtök krémleves:

500 gr sütőtök
200 gr burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
30 gr vaj
1 tk chilipehely
1 tk gyömbérpor
2 dl tejszín
1/2 dl világos szójaszósz
csipetnyi szárított turbolya
1 ek kurkuma