Tavaszi tekercs Zöldségekkel
4-6 fő
30 perc
közepes
:
A konyhakert ontja a finomabbnál finomabb zöldségeket, használjuk ki. A piac is tele van, és ha tehetjük, bio termelésből valót válasszunk. Íme egy nagyszerű felhasználása a friss zöldségeknek, mert nem csak leves és főzelék létezik.
- Hevíts egy kanálnyi olajat egy serpenyőben, wokban. Süsd a hagymát két percig, majd dobd bele a fokhagymát, a gyömbért, a sárgarépát és a gombát, és sütögesd 3 percig.
- Add hozzá a káposztát, a kelkáposztát, a zöldhagymát és sütögesd tovább még 3 percig.
- Egy kisebb tálban keverd össze a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, és öntsd hozzá a zöldségekhez, keverd jól össze, hogy mindenhol bevonja a zöldségeket. Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni.
- Terítsd ki az előkészített Tavaszi Tekercs Rizslapokat, kanalazz bele 2 evőkanálnyi tölteléket, hajtd be a két végét, és csavard fel.
- Hevítsd fel 3 evőkanál olajat a serpenyőben, vagy a wokban és helyezz a forró olajba 3-4 tekercset, úgy, hogy legyen hely forgatni. Süsd 2-5 percig minden oldalon, hogy finom aranybarna legyen körbe-körbe. Összesen szükség lesz 7-10 perces sütési időre.
- Ha zsírszegényebben szeretnéd megsütni, úgy azt sütőben, sütőpapíron, 180 fokon, 25 perc alatt megsütheted. Előtte be kell kenned olajjal, vagy használj olaj spay-t.
- Mártogató szósznak tálalj chiliszószt, vagy más egzotikus szószféleséget.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.epicurious.com
:
Zöldséges Tavaszi Tekercs: 4 evőkanál Kókuszolaj 1 közepes hagyma, finomra karikázva 1 gerezd fokhagyma, szeletelve 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér 1 nagyobb sárgarépa, reszelve 6-8 friss gomba, tetszőleges fajta 1 maréknyi aprított kelkáposzta 1 maréknyi szeletelt káposzta 1 újhagyma, aprítva csipetnyi só 0,5 dl szójaszósz, világos 1 evőkanálnyi rizsecet, 5%-os 1 teáskanál szezámolaj 12 db rizspapír lap 1 dl chiliszósz Tavasz Tekercshez való
|