Marokkói Sárgarépa Csicseriborsó Saláta
4-6 fő
20 perc +1 óra
könnyű
:
Használjuk ki az évszakok adta finom, kerti finomságokat, és együnk minél több salátát, zöldséget. De hogy tartalmas is legyen az a saláta, tele szoktuk tömni sajttal, sonkával, majonézzel. Nos, ezt most ne tegyük, tömjük tele egészséges csicseriborsóval, mert abban is benne van a tápérték, a fehérje.
- Készítsd el a fűszerkeveréket. Keverd össze a hozzávalókat (római kömény, őrölt gyömbér, koriander, fahéj, paprika, só) egy tálban, és tedd félre.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a saláta hozzávalókat, a sárgarépát, a csicseriborsót, az uborkát és a lila hagymát.
- Öntetnek verj fel olíva olajat, préselt fokhagymát, balzsamecetet, citromlevet és egy kis mézet. Kóstold, és ha egyensúlyozni szeretnéd, add hozzá a szerinted hiányzó hozzávalóból.
- A saláta összeállítása: a saláta mixre szórj a fűszerkeverékből. Öntsd rá az öntetet, szórd rá a petrezselymet, és keverd jól össze.
- Sózd, borsozd ízlésed szerint. Tálalás előtt, a legjobb ízekért, tedd hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Jó átvágyat!
forrás: http://hipfoodiemom.com
:
Fűszerkeverék: 1 evőkanál őrölt római kömény 1/2 teáskanál őrölt gyömbér 1/2 evőkanál őrölt koriander 1/4 teáskanál fahéj 1 teáskanál paprika 1 teáskanál Himalájai só
Saláta: 3 db sárgarépa, finomra szeletelve 1 konzervdoboz (400 g) csicseriborsó 2-3 uborka, szeletelve 1-2 lilahagyma, szeletelve
Salátaöntet: 0,5 dl olíva olaj 2 gerezd fokhagyma, szeletelve 3 evőkanál balzsamecet 1 citrom leve 1 teáskanál méz
|