Zöldséges csirke Basmati rizzsel
4 fő
30 perc
könnyű
:
Megjöttek a fagyok, gyorsan leszüreteltük a kiskertből a még viruló zöldségeket, előkaptunk egy fagyasztott falusi csirkemellet, és némi tanakodás után előkaptuk a wok-ot, és a ragyogó őszi napsütésben a nyári konyhában ezt készítettük belőle. Nagyon finomlett, még a kamasz fiunk is agyon dicsérte, márpedig akkor finom…
Elkészítés:
- -A csíkokra vágott csirkemellet forgasd bele a szójaszószokba, a halszószba és az étkezési keményítőbe, tedd félre, amíg a többi hozzávalót elkészíted.
- A felhevített oliva olajban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a chilit, a gyömbért és a fokhagymát, mérsékelt tűzön pirítsd egy fél percig.
- Add hozzá a csirkemellet, és süsd szép barnára, ez úgy 2-3 perc lehet, nem kell teljesen megsütnöd, mert még a zöldségekkel is sül. Állandóan kevergesd/forgasd. A vége felé szórd bele a cukrot, hadd karamelizálódjon.
- Beleöntheted a cukkinit, a szárzellert és a káposztát, forgatva süsd tovább még 2-3 percig, de ne süsd túl a zöldségeket, hadd maradjanak egy picit ropogósak, úgy a finom.
- A végére add hozzá az elődinsztelt ceruzababot, forgasd át még egy párszor, és így melegében kanalazd rá a Basmati rizsre, szórd meg frissen vágott petrezselyem zölddel, és tálald.
Jó étvágyat!
:
Zöldséges csirke: 250 g Basmati rizs 300-400 g csirkemell 1 szál szárzeller 2 kisebb lilahagyma 4 gerezd fokhagyma, vagy 1 ek fokhagymapor 2 cm hámozott, szeletelt friss gyömbér, vagy 1 ek gyömbérpor 2 marék friss ceruzabab, vajon elődinsztelve 1 kisebb cukkini apróra szeletelve 1 marék csíkokra vágott friss káposzta 1 tk chilipehely 0,75 dl sötét szójaszósz 0,75 dl világos szójaszósz 0,5 dl thaiföldi halszósz 1 ek étkezési keményítő 2 tk barna nádcukor 0,5 dl mogyoróolaj, Wok olaj a sütéshez pár szál petrezselyem zöldje
|