Vietnami Karamellás Csirkecombok4 fő 20 perc könnyű:Bernard, a barátom elköltözött Párizsba. Nála kedvesebb embert nem ismerek, így hát amikor nem volt hol laknia, pénz nélkül, munka nélkül, összeismerkedett egy pár vietnami sráccal a parkban. Kisvártatva Bernard beköltözött a 6 (hat) vietnami sráchoz a 28 m2 lakásba. Éjszakára matracokkal borították a padlót, nappalra felszedték, és éltek boldogan. De hogy jön ide a vietnami karamell csirke? Nos évekkel később, amikor Bernard már az egyik szobámat bérelte, olykor előrukkolt egy gyors vacsival, amit a vietnamiaktól tanult. Nem telt bele 15-20 perc és már is az asztalon volt az ínycsiklandozó csirke rizzsel. Azóta rendszeresen készítem, sőt a családom is igényli a vietnami karamell csirkét. Tessék itt egy, a Bernardéra nagyon hasonlító, Karamell Csirke, nevezhetném Bernard módra.
Jó étvágyat! forrás: http://rasamalaysia.com// :Csirke: 500-600 g csirkecomb2 evőkanál növényi olaj 3 gerezd fokhagyma, szeletelve 1 db csípős hegyes, zöld paprika Pác: 1/2 dl nádcukor1/2 dl halszósz feketebors Karamellszósz: 1 evőkanál halszósz3 evőkanál víz 1 evőkanál nádcukor 3 teáskanál rizsecet (5%-os) |