Koreai Kimchi Ramen Leves - Gyorsan, egyszerűen

Korea Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 30 perc Nehézség könnyű
Koreai Kimchi Ramen Leves - Gyorsan, egyszerűen

:

Ez a leves egy, a tengeren átívelő kulináris egyveleg, kicsit Japán, kicsit Koreai, és ebből a fúzióból előnnyel jön ki mind a Kimchi mind a Ramen. Ízkavalkád, az Umami gazdag hozzávalók, mint a miso, a siitake gomba több rétegű ízt eredményeznek, ami megállja a helyét a magyar asztalokon is. Természetesen egészséges és könnyű étel. Elkészítése gyors és egyszerű. A közértből hiányzó hozzávalókat pedig be lehet szerezni ebben a webáruházban, a jobboladali "Gyors bevásárló lista"-val.

  • Egy vastagaljú lábasban, 2 evőkanál olajon, sűsd meg a szeletelt shiitake gombákat, közepes-magas hőfokon. Sózd, állandó keverés mellett süsd, amíg a gomba vesztett a nedvességtartalmából, és kezd barnulni. Ez 4 percig is eltarthat. Ha kész tedd félre egy edényben, és tartsd melegen.
  • Öntsd a maradék 2 evőkanál olajat a lábasba, és dinszteld meg a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát egyszerre. Akkor kész, ha üveges a hagyma, ez kb. 5 perc.
  • Öntsd bele a csirkehús levest, forrald fel. Tedd bele a Kimchi fűszerpasztát, a miso-t, a szójaszószt és forrald fel újra. Ha nem elég sós, sózd. Hagyd lassan rotyogni.
  • Eközben főzd ki a tésztát az utasítás szerint, szűrd le, és azonnal porciózd ki a tányérokba, és merj rá a Kimchi levesből. Minden tányérba tégy egy félbevágott, félkeményre főzött tojást, a shiitake gombából egy adagot, az aprított újhagymából, a Nori lapokból vágott csíkokat, és valamiféle zöldlevelűt, vizitorma, spenót, vagy hasonlót, amilyet be tudsz szerezni, vagy amit termesztesz a konyhakertedben.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.seriouseats.com

:

Kimchi Ramen Leves:

4 evőkanál repce- vagy kukorica olaj
1 doboz Po-Ku Shiitake gomba konzerv

1 db közepes vöröshagyma, aprítva
2 cm hosszú friss gyömbérdarab, aprítva
5 gerezd fokhagyma, aprítva, vagy préselve
750 ml csirkehús leves, csontokból főzve
1 tasak Kimchi leves Fűszerpaszta
2 evőkanál Miso, piros
2 evőkanál szójaszósz, Japán stílusú
450 g tészta, pl. Somen tészta
4 db félkeményra főzött tojás, kettévágva
2 szál újhagyma, aprítva
2-3 lap Yako Nori tengeri alga lapok, csíkokra vágva