Dopiaza csirke4 fő 90 perc közepes:A hindu nyelvbe a "do" kettőt jelent, a "piaza" pedig hagymát, utalva a jellegzetes hagyma dominenciára ebben az ételben. Elkészítés: 1. Hevíts fel 2 evőkanál olajat és dinszteld meg a kettévágott hagymákat puhára, áttetszőre. Vedd le a tűzről és tedd féltre. 2. A serpenyőbe/wokba öntsd a maradék olajat, és pirítsd meg a babérlevelekt, a zöld kardamomt, a szegfűszeget és a feketebors szemeket. 3. Várd meg míg pattognak/pirulnak, add hozzá a a hagymát a fokhagymával és a gyömbérrel, és süsd kb. 3 percig. 4. Add hozzá az őrölt fűszereket, sót, és süsd további 3 percig. 5. Tedd hozzá a vizet, a paradicsomot és hagyd lassan forrni 5 percig, amíg a szósz sűrűsödni nem kezd. 6. Végül tedd hozzá a csirke darabokat, és főzd tovább 12-15 percig. 7. Tálald jó minőségű Basmati rizzsel, és zöldségkörettel. Jó étvágyat! forrás: food.com :dopiaza csirke: 500 gr csirkemell6 db kisebb hagyma, félbevágva 3 babérlevél 8 db zöld kardamon 5 gr chilipehely 4 szem szegfűszeg 8 szem egész feketebors 3 gerezd fokhagyma, törve, vagy 1 evőkanál fokhagyma granulátum 2 db hagyma aprítva 1 teáskanál őrölt koriander 1 teáskanál őrölt római kömény 1/2 teáskanál őrölt kurkuma 1 teáskanál őrölt cayenne paprika 1/2 teáskanál himalájai só 2 db nagy paradicsom, aprítva 1/2 bögre víz 3 evőkanál olivaolaj 250 gr Basmati rizs 2-3 cm friss gyömbér szeletelve, vagy 1 evőkanál őrölt gyömbér |