Dopiaza csirke

India Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 90 perc Nehézség közepes
Dopiaza csirke

:

A hindu nyelvbe a "do" kettőt jelent, a "piaza" pedig hagymát, utalva a jellegzetes hagyma dominenciára ebben az ételben.

Elkészítés:

1. Hevíts fel 2 evőkanál olajat és dinszteld meg a kettévágott hagymákat puhára, áttetszőre. Vedd le a tűzről és tedd féltre.

2. A serpenyőbe/wokba öntsd a maradék olajat, és pirítsd meg a babérlevelekt, a zöld kardamomt, a szegfűszeget és a feketebors szemeket.

3. Várd meg míg pattognak/pirulnak, add hozzá a a hagymát a fokhagymával és a gyömbérrel, és süsd kb. 3 percig.

4. Add hozzá az őrölt fűszereket, sót, és süsd további 3 percig.

5. Tedd hozzá a vizet, a paradicsomot és hagyd lassan forrni 5 percig, amíg a szósz sűrűsödni nem kezd.

6. Végül tedd hozzá a csirke darabokat, és főzd tovább 12-15 percig.

7. Tálald jó minőségű Basmati rizzsel, és zöldségkörettel.

Jó étvágyat!

forrás: food.com

:

dopiaza csirke:

500 gr csirkemell
6 db kisebb hagyma, félbevágva
3 babérlevél
8 db zöld kardamon
5 gr chilipehely
4 szem szegfűszeg
8 szem egész feketebors
3 gerezd fokhagyma, törve, vagy
1 evőkanál fokhagyma granulátum
2 db hagyma aprítva
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt cayenne paprika
1/2 teáskanál himalájai só
2 db nagy paradicsom, aprítva
1/2 bögre víz
3 evőkanál olivaolaj
250 gr Basmati rizs
2-3 cm friss gyömbér szeletelve, vagy
1 evőkanál őrölt gyömbér