Gyömbéres Csirke Indonéziából

Indonézia Személyek száma 6-8 fő Elkészítési idő 24 óra és 30 perc Nehézség közepes
Gyömbéres Csirke Indonéziából

:

Egy jó, kiadós fogás, amikor egy adagra szinte egy fél csirkét számolunk, nem mindennapi étkezés. Viszont, néha ilyen is kell, főleg akkor, amikor vendégeket hívunk, ilyenkor csak a körettel kell vigyázni, hogy mit választunk:

  • Keverd össze a mézet, a szója szószt, a préselt fokhagymát és a reszelt gyömbért egy kisebb edényben, majd alacsony hőfokon melegítsd, amíg a méz elolvad.
  • Helyezd a csirkecombokat egy nagyobb tepsire, bőrös felét lefelé, és öntsd ré a szószt.
  • Takard be alufóliával alaposan, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, ezt a részt ne hagyd ki!
  • Másnap: melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. Helyezd a bepácolt csirkecombokkal a tepsit a sütőbe, ne vedd le a fóliát még, és süsd 1/2 órát.
  • Vedd le e fóliát, forgasd meg a combokat, a bőrös oldalát felfelé, és növeld a hőt 200 C-fokra. Süsd még 30 percig, amíg a szósz gazdag és sötét barna lesz.
  • Tálald rizzsel, burgonyával, vagy könnyebb körettel, mint egy finom nyári salátával.

Jó étvágyat!

forrás: http://noblepig.com

:

Gyömbéres Csirke:

1 dl méz
1 dl szójaszósz (csökkentett sótartalommal)
8 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál reszelt gyömbér
2 egész csirke, negyedelve, a háta nélkül