Földiepres édes, csípős, füstös Barbecue szósz
45 perc
könnyű
:
Igazi tavaszi ízekkel ez a szósz nagyszerűen illik az első meleg grillezési napokhoz, na meg a kitünőre sütött, érlelt húsokhoz. Friss, fiatalos, hangulatos, tavaszi.
- Helyezd a félbevágott földiepreket egy alufóliával bélelt tepsire, úgy, hogy hagyj annyi plusz fóliát, ami takarni fogja az epreket. Zárd le a fóliát körbe-körbe, és süsd 15-20 percig a sütőben kb. 220 C fokon. Szükséged lesz az esetlegesen kifolyó levekre, ezért a fólia.
- Az összes többi hozzávalót, egy lábasban forrald fel, majd a hőt csökkentve, rotyogtasd 15 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a sült földiepret és a morzsolt koriander leveleket, és egy mixerrel/botmixerrel pürésítsd össze.
Jó grillezést!
forrás: http://closetcooking.com
:
Földiepres Barbecue szósz: fél kg friss földieper, félbevágva 1 dl ketchup 2 evőkanál juharszirup (vagy méz) 2 evőkanál földieper lekvár 2 evőkanál Világos Szójaszósz 1 evőkanál Balzsamecet krém 5 g Ördögkarikák Cayenne szeletek, aprítva 1 evőkanálnyi préselt fokhagyma 1/2 evőkanál őrölt gyömbér (vagy friss) 1 teáskanál Worcestershire szósz 1 teáskanál dijon mustár (nem más fajta!) 1 evőkanál szárított koriander levél
|