Tojás Curry Masala
2-4 fő
30 perc
könnyű
:
Sokszor előfordul velem, hogy túl sok tojást főzök, így van ez Húsvétkor is. De jó lenne ilyenkor varázsolni, hogy ne kelljen a hideg, szájpadlásra ragadós, túl keményre főzött tojásokat uzsonnázni. Tadaam...itt egy keleti varázslat tojással, próbáld ki.
- Hevíts 2 evőkanál olajat egy magasfalú serpenyőben, fazékban, dobd bele a hagymát. Pirítsd barnulásig, zárd el a hőt alatta.
- Vedd ki a hagymát egy szűrőlapáttal, turmixold össze a paradicsomokkal, a zöld csípős paprikákkal együtt egy selymes péppé. Ha lehet, ne adj hozzá vizet turmixoláskor.
- Hevítsd fel 3 evőkanál olajat uyanabban a serpenyőben közepes hőfokra, öntsd bele a pépet, amit készítettél. Süsd 2-3 percig.
- Add hozzá a gyömbér-fokhagyma pürét, az összes száraz fűszert, keverd és főzd, amíg az olaj kezd kicsapódni a tetején.
- Adj hozzá 4 dl forró vizet, forrald fel közepes hőfokon.
- Ha krumplit is szeretnél a masalába, akkor azt most tedd bele.
- A keménytojásokat tedd bele a Masala szószba, és főzd legalább 10 percig, amíg a szósz sűrűsödik, legalább 3/4-re az eredeti mennyiségének. Ekorra már a krumplinak is puhára kellene főnie, ha így van, akkor kész a Tojás Masala.
- Tálald friss koriander zölddel díszítve, és köretként rizzsel, vagy kenyérrel.
Jó étvágyat!
:
Tojás Curry Masala: 6 keményre főtt tojás 5 evőkanál növényi olaj 2 közepes hagyma, negyedelve 3 közepes paradicsom, negyedelve 2 hegyes, csípős zöldpaprika 4 teásanál Gyömbér-Fokhagymás püré 2 teáskanál őrölt koriander 1 teáskanál római kömény 1 teáskanál Garam Masala 1/2 teáskanál őrölt kurkuma 1/2 teáskanál chili őrlemény só 2 krumpli, kockázva (tetszőlegesen) friss koriander zöldje díszítésként
|