Glögg, a svéd forralt bor karácsonyra![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :Svéd forraltbor „Glögg” Túl ködös és nyírkos az idő? Túl korán sötétedik? A svédeknek megvan a receptjük erre. A Glögg. Elkészítés: Vegyél 2 egész fahéjat, 12 egész szegfűszeget, 2 ek reszelt gyömbért, 1 ek kardamonmagot, 3 mandarin héját, 2 dl mazsolát, 1,5 liter vörösbort, 2-3 dl pálinkát, 2-3 dl cukrot. Az össze fűszert áztasd a pálinkába 1 napig, majd melegítsd fel a vörösbort, és keverd hozzá a pálinkába áztatott fűszereket (pálinkával együtt). Amikor szervírozod, adj hozzá pár szem csupasz (leforrázott, és konyharuhában megdörzsölt) mandulát, egy kis mazsolát... Egészségedre! :forraltbor : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |