Carnitas - Mexikói Sertés falatkák

Mexikó Személyek száma 8-10 fő Elkészítési idő 2 óra 45 perc Nehézség közepes
Carnitas - Mexikói Sertés falatkák

:

Igaz, időben kicsit hosszú az elkészítése, de maga az étel egyszerű. A sertéshúst nehéz izgalmasra készíteni, de egy egyszerű fűszerezéssel igazán ízletes lehet a fogás. Nem kell szükségszerűen Tortillas-ban tálalni, habár, annak az elkészítése is nagyon egyszerű, csak egy palacsintasütő kell hozzá, lásd itt: a mexikói receptek között. Az elkészítés három részre osztódik, a hús főzése, sütése majd grillezése.

  • Melegítsd elő a sütődet 150 C-ra.
  • Darabold fel a sertéshúst 3-4 cm kockákra.
  • Végy egy tűzálló fazekat (a fedő fogantyúja ne legyen műanyag), és közepes hőfokon tedd fel az alábbi hozzávalókat: sertéshús, víz, citromlé, római kömény, babérlevél, szárított oregano, 1 narancs leve, 1 félbevágott narancs, 1 félbevágott hagyma, cayennebors karikák, az ördögkarikák. Rotyogtasd 10 percig, majd fedd le és tedd a sütőbe.
  • Süsd 2 órán át, félidőben megkeverve. Amikor a hús megpuhult, vedd ki a sütőből.
  • Használj egy szűrőkanalat, és távolítsd el a húst, tedd félre. Távolítsd el a babérleveleket, a hagymadarabokat és a narancsdarabokat is, ezekre már nem lesz szükséged.
  • Helyezd vissza az edényt a tűzre, magas hőfokon, és redukáld a maradék folyadékot addig, amíg egy szirupszerű sűrű folyadékot nem kapsz. Ez eltarthat 15 percig is.
  • A sütőt állítsd magasabb hőfokra, kombinált grill funkcióba, ha van ilyen a sütődön, a húsdarabokat felezd meg kisebb darabokra. Ha két villát használsz erre a célra, akkor rusztikusabb darabokat kapsz a végén.
  • Helyezd egy rétegben a húsokat egy tepsire, öntsd rá a redukálódott szószt, keverd össze, hogy mindenhová jusson a szószból.
  • Helyezd a tepsit a sütőbe 8 percre, majd keverd fel a húst, és süsd még 8 percig, mindaddig, amíg finom ropogósra nem sült a hús.
  • Tálald tortilla lapokban, de finom lesz kenyérrel, vagy más körettel is.

Jó étvágyat!

forrás: http://centercutcook.com

:

Carnitas:

2 kg sertéshús, kockázva
4 dl víz
1 citrom leve (ha van, akkor Lime leve)
1 teáskanál őrölt római kömény
2 babérlevél
1 közepes vöröshagyma, kettévágva
1 teáskanál morzsolt oregano
1 narancs, kettévágva
1 teáskanálnyi Ördögkarika Chili szeletek
1 narancs kifacsart leve

bors