Kínai Csirkefalatok Spagettivel

Személyek száma 3-4 fő Elkészítési idő 30+30 perc Nehézség közepes
Kínai Csirkefalatok Spagettivel

:

Ez az, amikor az európai és az ázsiai konyha jól egymásra talál, se ez se az, de milyen jó az eredmény! Egyszerűen pácoljuk a csirkehúst ázsiai módra, süssük meg és tálaljuk olasz módra spagettivel. Az a pár egzotikus hozzávaló meg amúgy is kell minden konyhában manapság, és ha egyszer ráérzel a használatukra, állandó hozzávalóként tekintesz rájuk a továbbiakban. Szóval egy "Crossover" olasz-kínai, hajrá!

  • Egy nagyobbacska tálban keverd össze a csirkedarabkákat, a hoisin szószt, a szója szószt, a pálinkát (vodkát, grappát, vagy ami tetszik), a szezámolajat, a fokhagymát és a gyömbért. Hagyd állni 30 percig.
  • Eközben készítsd el a brokkolit és a spagettit, tartsd melegen.
  • Egy nagyobb serpenyőben, közepes-alacsony hőfokon süsd meg a csirkedarabokat, egy szűrőkanállal szedd ki a csirkedarabokat, hagyd a páclevet visszacsurogni a tálba, később szükségünk lesz rá.
  • Ha gondolod két turnusban süsd meg a csirkehúst, hogy rendesen meg lehessen sütni  minden darabot, szép aranybarnára, ez kb. 3-4 percnyi sütést jelent.
  • Amíg a csirke sül, öntsd bele a maradék páclevet egy kis fazékba, és forrald fel, és hagyd lassan rotyogni 5 percig, ezalatt sűrűsödik, redukálódik. Ne feledd kavargatni.
  • Keverd az így kapott szószt a spagettibe, porciózd tányérokba, majd oszd szét a csirkedarabokat és a főtt brokkolit. Ha gondolod, apríts rá újhagymát is.

Jó étvágyat!

Forrás: http://noblepig.com

Megjegyzés: Hogy miért kell tömény alkohol a hús pácolásához?  Csakúgy, mint a só, az alkohol is kihozza az ízeket az ételekből. Az alkohol ezt úgy teszi, hogy párolog és molekulárisan kötődik. Az étel hasznára lesz az alkohol zsír és víz molekulák megkötési tulajdonsága. Így az ízek tartósan, áthatóan az ételben maradnak, alkohollal a pácolási folyamat gyorsabb, áthatóbb és hatékonyabb.

:

Csirke spagetti:

500 g kockázott csirkedarabok
1 dl Hoisin szósz
2 evőkanál Világos Szója szósz
1 evőkanál alkohol (pálinka, vodka, stb)
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál reszelt friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma, préselve
3-400 g mirelit brokkoli
250 g spagetti
aprított újhagyma díszítésként