Hummusz - a zseniális arab10 perc könnyű:A Hummusz a bizonyíték arra, hogy a legegyszerűbb dolgokból is lehet valami fantasztikusan ízletes fogásokat készíteni. Nem sok kell hozzá, egy-pár hozzávaló és egy turmixgép. De amikor kész, csak mártogatni, tunkolni kell a választott hozzávalót, legyen az friss kenyér, ropogós zöldség nyersen, vagy köret egy húsételhez. Minden Észak-Afrikai konyhában alapvető élelmiszer, tápláló, egészséges. Szendvicsekben vaj helyettesítő, és milyen finom, csak meg kell kenni a kenyérszeletet rátenni a többi hozzávalót, felvágottat, paradicsomot, paprikát, és már pakolható is uzsonnára a gyereknek. Ne lepődjetek meg az egysoros "Így készítsd" rész miatt.
Jó étvágyat! forrás:gimmesomoven.com, jamieoliver.com :Hummusz: 2 doboz 400 g-os főtt csicseriborsó konzerv4 evőkanál tahini (lásd lejjebb) 2 gerezd fokhagyma, préselve 1 teáskanál Himaláya Só, finom 6 evőkanál extra szüz Olíva olaj 2-3 evőkanál Sriracha szósz 4 evőkanál frissen facsart citrom leve 1 1/2 teáskanál füstölt paprika 1/4 teáskanál őrölt feketebors friss petrezselyemlevél Tahini: 100 g szezámmag, enyhén pörkölve serpenyőben1 gerezd fokhagyma, préselve 1 csapott teáskanál Himalaya só, finom 1 csapott teáskanál Himalaya só, finom 1/2 dl víz frissen facsart citromlé |