Taco Chili con Carne
4 fő
40 perc
könnyű
:
Ez egy klasszikus tex-mex étel, lehetőleg jó csípősre készítve. Gyakran készítem, főleg akkor, ha gyorsan, finomat, ízleteset szeretnék, és unom már a Bolognai Spagetti szószt. A legízletesebben úgy fogyasztom, hogy rusztikus parasztkenyeret török hozzá, és tunkolom. Na most összecsordult a nyál a számban, úgyhogy megyek főzni.
- Pirítsd meg a darált húst egy serpenyőben, alaposan, 5-7 percig, barnára pirítva. Az összes hozzávalót tedd egy fazékba, és főzd nagyon alacsony hőfokon, legalább 30 percig. Csak akkor változtass a főzési időn, ha egy éjjen át áztatott száraz babot használsz, ilyenkor a kóstolás a legmegfelelőbb a puhaság ellenőrzésére.
- Tálald egy kanál tejföllel, és reszelt sajttal a tetején.
Jó étvágyat!
forrás: plainchicken.com
:
Taco Chili con Carne: 500 g darált hús, tetszőleges 400 g-os darabolt paradicsom konzerv 250 g egész paradicsom konzerv 300 g-os csemegekukorica konzerv 3-400 g Vörös vesebab konzerv 3-400 g Feketeszemű bab konzerv 200 g paradicsompüré
Fűszerezés, 4 alkalomra elegendő: 2 teáskanál őrölt chili 2 teáskanál őrölt csemegepaprika 1 teáskanál vöröshagymapor 1/2 teáskanál Himalaya só fehér 1/2 teáskanál fokhagymapor 2 teáskanál őrölt római kömény 1 teáskanál morzsolt oregano 1/2 teáskanál őrölt feketebors 1 csipetnyi chili pehely 1 csipetnyi cayenne bors, őrölt
|