Pho leves húsgolyókkal6-8 fő 60 perc közepes:A Pho leves egy igazi Crossover, a 20. századi francia gyarmaton, Vietnámban, közelebb, Hanoi-tól dél-keletre készítettek először a vietnámi szakácsok ilyen levest. A cél az volt, hogy kielégítsék mind a vietnámi, mind a francia gyarmatosítók óhajait. A rizstészta a vietnámi, míg a hús, (általában marhahús) a francia konyha hozadéka. A vietnámiak előtte soha nem ettek szeletelt marhahúst, ők nem mészárolták le az igavonó állalaikat, a franciák viszont hiányolták a marhahúst az étlapról a gyarmati szolgálati idejük alatt. Ez a recept azért kedves a számomra, mert hasonlít egy kicsit a maceszgombóc levesre. (Talán csak a kinézete). Viszont nagyon ízletes, nem hiába a Pho leves népszerűsége. Ha az Új Év első napján fogyasztjuk, a tésztát nem szabad eltörni, mert az a hosszú élelet szimbolizálja, (Kínai hiedelem), a gombóc kereksége pedig szerencsét és jólétet hoz az Új Évben, (Fülöp-szigeteki hagyomány).
Jó étvágyat! forrás: http://angsarap.net :Ázsiai húsgolyó: 500 g sovány, darált marhahús (vagy tetszés szerinti hús)15-20 g zsemlemorzsa (az állagot ezzel szabályozd) 1 evőkanál szezámolaj 4 gerezd fokhagyma, préselve 1 teáskanál őrölt gyömbér 3 kisebb hagyma finomra aprítva 1,5 dl szójaszósz, csökkentett sótartalmú 1 tojás, felverve 2 evőkanál rizsecet 2 evőkanál méz Pho leves: 150 g húsos szalonnahúsgolyók 2 liter húsleves (marhacsontból főzött a legjobb) 100 g ropogósra sült, aprított apróhagyma 3 evőkanál ropogósra sült, szeletelt fokhagyma 1 db Csillagánizs. egész 1 db, 8 cm-es fahéjrúd 1 evőkanál Osztrigaszósz 1 evőkanál aranybarna nádcukor 1 evőkanál Halszósz pici sütőolaj Tálaláshoz díszítés: 340 g mungóbab csíralime, vagy citrom koriander levél ropogósra sült, aprított apróhagyma |