Vietnámi Csülökleves, Bánh Canh Gió Heo4 fő 100 perc könnyű:A hagyományok és a babonák erős, mélyen gyökerező népszokások, és jobb, ha mi is beállunk a sorba, nehogy valami olyan történjen velünk, ami miatt bosszankodunk. Újévi malac fogyasztása ilyen. Csak egy bökkenő van ezzel, sajnálom a picíny kis bébi malackákat, el sem kezdték az életüket, és máris...Kínában, Dél-kelet Ázsiában is van egy ilyen újévi hiedelem: tésztát kell fogyasztani a folytonosságért, a hosszú életért. Nos, e kettő hiedelem ötvözete remek választás/alternatíva lehet a Szilveszteri menühöz.
Jó étvágyat! forrás: http://angsarap.net :Csülökleves: 450 g Somen tészta1 kg sertés csülök 1 evőkanál rizsecet 25 g őrölt gyömbér 40 g thai citromnád/citromfű 1 teáskanál feketebors, egész 1 nagyobb hagyma négyelve 1 evőkanál nádcukor 100 g apróhagyma karikák ropogósra sütve 3 evőkanál szeletelt, sült fokhagyma szeletek 3 evőkanál halszósz só Díszítés: 340 g mungóbab csíra340 g mungóbab csíra maréknyi apróhagyma karikák ropogósra sütve |