Fekete rizspuding, Bali Black Rice Puding
:
Délkelet Ázsiában mindenhol készítik, az egyik legnagyszerűbb édesség, amit ott kapni lehet.
- Főzd meg a feketerizst és a basmati rizst 4 dl vízben, egy csipet sóval, de a végére maradjon egy kicsit ragacsos. Tedd hozzá a cukrot, 3/4 részt a kóusztejből, és nagy lángon forrald fel, majd tartalék lángon, fedő nélkül rotyogtasd állandóan kevergetve, egészen addig, amíg az állaga puha, ragacsos nem lesz, úgy 30 percig.
- Ha kész vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, néha kavargatva, 30 percig.
- Tálaláskor adagold ki a rizspudingot desszerttálakba, öntsd nyakon mindegyiket a maradék kókusztejjel, és kanalazz mellé jó minőségű vaníliafagyit.
:
Fekete rizspuding: 1 dl feketerizs 1 dl basmati rizs 400 ml kókusztej 50 gr barna nádcukor
|