A Kimchi talán a leghíresebb Koreai hozzávaló, melyet már időszámításunk előtt is készítettek. De akkor mi fán terem ez a finomság? Erjesztett/savanyított zöldségekből készül, rengeteg variációját készítik, mi egy sokoldalú, széles körben fogyasztott Kimchi-t forgalmazunk. Az ízét nem lehet egyszerűen leírni, kóstolni kell.
Felhasználási javaslat: hagyományosan köret, de rengeteg felhasználási módja van, sőt magában fogyasztani is finom. Fehér, főtt rizshez keverve, kásák, levesek hozzávalója. Kimchi palacsintát is készítenek, és ragukba, pörköltekbe is teszik. Sült rizshez (Nasi Goreng) kiváló. De itt van egy pár ötlet mihez illik még nagyszerűen:
Tárolás: Száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve, egy másik edénybe áttéve, korlátolt ideig tárolható.
Származási hely | Dél-Korea |
---|---|
Töltő súly | 160 g |
Minőségét megőrzi | 2026. ápr. 17. |
Összetevők | kínai kel 77%, víz, chilipor 2,5%, só, cukor, zöldhagyma 1,5%, fokhagyma 0,6%, gyömbér 0,6%, E621. |