Kategóriák
Zöld thai currypaszta




Hozzávalók
Curry paszta:














Elkészítés
Thaiföldön sok currypaszta létezik, zöld, piros, csípős, penang, massaman, stb. Az egyik legfontosabb a thai ételekben viszont a zöld currypaszta. Nálunk kapható kész állapotban is, de ha kedved támad, akkor mégiscsak a házi készítésű a legfinomabb, legfrissebb. Ime a recept:
Elkészítés:
Az első három hozzávalót, mérsékelt tűzön, 1 percig kevergetve sütjük, hogy az ízeket fokozzuk, felszabadítsuk. A pirított hozzávalókat kihűtjük, és a többivel együtt elvegyítjük egy tálban. Ezt egy kávédarálóban összepürésítjük kisebb adagokra bontva, majd a megőrölt adagokat összekeverjük, és a felhasználásig egy csavaros tetejű edényben a hűtőben tároljuk a felhasználásig. Hosszan, több hétig, akár hónapig is eltartható.
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Keresés