Kategóriák
Tom Kha, Thai leves egyszerűen

Az alábbi konyhákra jellemző:

3-4 fő
60 perc
könnyű




Hozzávalók
A leves:









Darabos hozzávalók:







Elkészítés
A Tom Kha egy hagyományos Thai leves, élvezzük akár egy homokos tengerparton, vagy egy hűvös téli estén a kanapéra kuporodva. A kókusztej fantasztikus leves hozzávaló, szinte bármilyen levesben el tudom képzelni, de ha kiegészítem gyömbérrel, chilivel, fokhagymával, hát akkor mennyei. Ez a recept nagyszerűen egyszerű, még úgy is könnyen elkészítheted, hogy délután ötkor érsz haza fáradtan, és fél hétre kész a vacsi.
Na, akkor vágj bele:
- Keverd össze a kókusztejet, a csirkehús levest, a sót, a cukrot, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromnádat, a kaffir lime leveleket, a chili szószt és főzd fel lassú tűzön, és hagyd fortyogni legalább 15 percig.
- Szűrd le az egészet, nem kellenek a darabos hozzávalók. Ha keményen préseled ki a darabos hozzávalókat a szűrőn át, talán több ízt tudsz átvinni a levesedbe.
- A leszűrt léhez add hozzá a darabos hozzávalókat, a csirkedarabokat, a gombát, a bébi kukoricát (ha van, ha nincs akkor konzerv kukoricát). Öntsd hozzá a halszószt, a reszelt citromhéjat, és főzd lassú tűzön, amíg a csirkehús megfő.
- Add hozzá a petrezselyemzöldjét (koriander zöldje kellene igazából, ha van) a félbevágott koktélparadicsomokat, és a citromlevet. Kóstold, és egyensúlyozd ki saját ízlésednek megfelelően az édes-savanyú-sós ízt, ízlelőbimbóid szerint.
- Tálald forrón, de ha marad kicsi másnapra, meg fogsz lepődni mennyire finomak az összeérett ízek akkorra.
Jó étvágyat!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...