Keresés

recept termék 

Főmenü

Thaiföldi Tom Yum Leves

Thaiföldi Tom Yum Leves
Az alábbi konyhákra jellemző:
Thaiföld
Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 15 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Tom Yum leves:

1 tasak Thai Tom Yum Fűszerpaszta AHG
8,5 dl víz, de mégjobb a szűrt csirkehús leves
250 g Garnélarák, lehetőleg Királygarnéla, vagy
tintahal szeletelve, esetleg kagyló, de halszeletek is
60-80 g Shiitake gomba (szárított 20-30 g)
Friss Koriander levél és Madárszem Chili
Lime
Szójaszósz
Halszósz

Elkészítés

Thaiföld leghíresebb levese, mindenféle "jaj, ez lehetetlen megcsinálni" nélkül. Nem kell mást tenned, mint hazafelé beugrani a legközelebbi közértbe, megvenni a friss hozzávalót (mélyhűtött garnéla rák), a többit itt meg tudod vásárolni, és az egész gyerekjáték.

  • Határozd el, hogy vízzel, vagy csirkehús alaplével (maradék, szűrt húsleves) akarod készíteni. Bármelyiket választottad, forrald fel és add hozzá a Tom Yum AHG Fűszerpasztát, majd keverd jól meg.
  • Ha szárított Shiitake gombát szeretnél használni, akkor dobj 3-4 egész, szárított Shiitake gombát forrásban lévő vízbe, és főzd legalább 8 percig, majd szeleteld fel.
  • Dobd bele a garnéla rákokat és a Shiitake szeletelt gombát. Forrald fel.
  • Tálalás előtt ízesítsd szója szósszal, vagy halszósszal.
  • Díszítsd friss koriander zölddel, friss karikázott chilivel.

Jó étvágyat!

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!