Keresés

recept termék 

Főmenü

Thaiföldi Paleo Massamam Csirke Curry

Thaiföldi Paleo Massamam Csirke Curry
Személyek száma 4-6 fő Elkészítési idő 45 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Thai Paleo Massaman Csirke Curry:

750 g csontozott csirkecomb
50 g Masman Curry Paszta
400 ml kókusztej
1 evőkanál halszósz
2 db közepes édesburgonya, darabolva
1 db vöröshagyma, aprítva
100 g kesudió, törve
2 evőkanál kókuszolaj
vörös, vagy zöld bazsalikom levelek

Elkészítés

A New York-i éttermek egyik kedvenc, közkedvelt fogása, nevezhetnénk magyar csirkepaprikásnak is, nokedli nélkül. Az íze viszont igazán egzotikus, meglepő, kellemes utóízű. Érdemes kipróbálni, nem áll messze a magyaros íz világtól.

Így készítsd:

  • Hevítsd fel a kókuszolajt közepes hőfokon, és add hozzá a curry pasztát és a fél doboz kókusztejet, és sűrítsd két percig.
  • Keverd bele a hagymát, a csirkét, az édesburgonyát és a másik felét a kókusztejnek, főzd mindaddig, míg a csirke megfő, az édesburgonya puha, kb. 10-15 percig.
  • Forgasd bele az összetört kesudiót, a halszószt, a bazsalikom leveleket.
  • Kevergesd pár percig, majd tálald főtt karfiollal, kelkáposztával, vagy csak egyszerűen edd így, ahogy elkészült.

 Jó étvágyat!

Forrás: http://friskylemon.com

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!