Kategóriák
Thai zöldcurrys húsgolyó, kókusztejes szószban

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
45 perc
közepes




Hozzávalók
Húsgolyó:













Szósz:




Elkészítés
Sokan sütöttünk már klasszikus svéd húsgolyót, de ha nem is, akkor az IKEA-ban biztosan kóstoltuk. Ez a fogás sok-sok új ízt visz a laposabb skandináv ízvilághoz. Egy nagyszerű étel, főleg azoknak, akik ismerkednek a thaiföldi konyha ízeivel.
Elkészítés:
- Egy dagasztótálban keverd össze a tojásokat, a zabpelyhet és a tejet. Hagyd állni 5-10 percig, hadd duzzadjon a zabpehely. Add hozzá a darált húst, a gyömbért, curry pasztát, a halszószt, a koriander zöldjét (ha nem találsz, akkor petrezselyem zöldje i megteszi), a cukrot, a sót, a fokhagymát és a zöldhagymát (apróra vágott hagyma is jó lesz, ha nincs zöldhagyma kéznél). Alaposan gyúrd össze, szépen egyenletesre, mindenhová jusson mindenből.
- Formálj, kicsit kisebb, mint egy golflabda nagyságú gombócokat, és olajon, közepes hőfokon, egy serpenyőben süsd meg őket. Az a jó ha nem érnek össze, mert rázogatva, könnyebben meg tudod sütni őket minden oldalon, nagyjából 3-4 percig, türelmesen, rázogatva, szépen finoman, hogy ne essenek szét. Ha nem fér bele egyszerre, süsd ki őket két turnusban.
- Vedd ki a serpenyőből a húsgombócokat, és a maradék zsiradékhoz, pörcökhöz öntsd a kókusztejet és a zöld curry pasztát, kevergetve, kapargatva, hogy minden értékes, égett darab a szószba vegyüljön.
- Tedd vissza a szószba a húsgolyókat, próbáld egy rétegben elrendezni. Lassan fortyogva főzd még 7-8 percig, amíg a húsgolyók átfőttek, egyszer-kétszer átfordítani őket nem árt.
- Facsard rá a lime/citromlevet, ha kell sózd, borsozd, ízlés szerint. Tálald forró, főtt Basmati vagy Jázmin rizsen.
Jó étvágyat!
forrás: www.melskitchencafe.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...