Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Sertés Oldalas thai módra

Sertés Oldalas thai módra
Az alábbi konyhákra jellemző:
Thaiföld
Elkészítési idő 2 óra Személyek száma 4 fő Nehézség közepes

Hozzávalók

Oldalas:

1 db nagy, aprított vöröshagyma
1 db 5 cm hosszú friss gyömbér, hámozva, szeletelve, vagy
1 evőkanál szárított, őrölt gyömbér
8 db fokhagyma gerezd
1 db kis csokor friss koriander zöldje, vagy petrezselyem zöldje
6 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál thai halszósz
1 teáskanál himalájai só
1 teáskanál őrölt feketebors
2 teáskanál barna nádcukor
750-1000 gr sertés oldalas, 2-3-val csont mentén darabolva

Elkészítés

Megjöttek a novemberi ködök, ezt minden évben nagyon nehezen viselem. Ezt a fogást kimondottan ilyenkor szeretem, mert jobb kedvre derít, melegít. Az egyetlen hátránya, hogy mindig túl sokat eszek belőle, és akkor mégiscsak ki kell mennem a ködbe, és lesétálni a kalóriákat. Nem baj, megéri!

Elkészítés

  1. Tedd a turmix gép edényébe a hagymát, a gyömbért, a koriander levelet, a halszószt, a szójaszószt, a sót, a cukrot és a borsot, és pörgesd, amíg szép egyenletes krémet nem kapsz. Néha-néha vissza kell nyomkodni az oldalára ragadt hozzávalókat.
  2. Az oldalas darabokat tedd egy tálba, és öntsd rá az összeturmixolt marinádot, de még jobb ha egy visszazárható műanyagzacskóba teszed a húst, majd öntsd rá a páclevet, és zárd vissza, és jól masszírozd meg a húst, hogy a pác mindenhol körbeérje. Tedd félre pácolódni szobahőmérsékleten 2 órára, hűtőben 5 órára, néha meg kell keverni. Ha ebédre gondoltad ezt a fogást elkészíteni, akkor jobb, ha ezt már reggel megcsinálod.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, helyezd el az oldalasokat a tepsire, csontos felével lefelé, és addig süsd, míg a hús a tetején mély barnára nem sült, és a beleszúrt hústű könnyen átmegy rajta. Ezt úgy 1 ½ óra alatt éred el. Ha kell, forgasd a tepsit, a belső fele kerüljön kívülre, hogy mindenhol egyenletesre süljön.
  4. Tálald rizzsel, vagy sült krumplival.

forrás: epicurious.com, photo by: Lucy Schaeffer

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!