Kategóriák
Lassú tűzön főtt Thai csirkeleves

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
2,5-3 óra
közepes




Hozzávalók
Thai leves:














Elkészítés
Ezt a finom levest akkor kell elkészíteni, ha túl nagy adag húslevest főztél vasárnapra, mert a maradékot fantasztikus új ízekkel gazdagíthatod hétfőn. Garantálom a sikert, nálunk legalábbis így van, ha egy 15 éves kamasz minden kanalazás közben azt mormolja, hogy húúú..ez nagyon jó! Akkor hidd el, ez tényleg jó!
Elkészítés:
- keverd össze a curry krémet, a kókusztejet, a csirke alaplevet, a halszószt, a barnacukrot és a satay mix-et, egy megfelelő nagyságú lábasban,
- tedd a tetejére a csirkemell szeleteket, a (piros, zöld) paprikát, a hagymát és a gyömbért és főzd nagyon alacsony hőfokon 1 órát,
- add hozzá a zöldborsót, és főzd további fél órát, majd, amikor kész, keverd meg és csurgasd rá a citrom/lime levet.
- szedj ki mély levesestálakba főtt rizst, szedd rá a levest, szórd meg friss koriander, vagy petrezselyem levéllel, és szervírozd.
Megjegyzés: elgondolkodtunk a fött rizsre rászedett levesről, mindenki előbb kicsit, majd nagyobb adaggal ette a levest, hát persze, az a tészta ott, Dél-Kelet Ázsiában!
Jó étvágyat!
forrás: http://w w w .foodiecrush.com/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...