Kategóriák
Kaeng Hung Leh, a Thai Sertéshús Curry

Az alábbi konyhákra jellemző:

5-6 fő
2 óra
közepes





Hozzávalók
Curry Paszta:







Kaeng Hung Leh Curry:











Elkészítés
Az Észak-Thaiföldi, Burmai ízgazdag Curry eredetileg Indiából vándorolt ide, mint minden más Curry. Chiang Mai városban, Észak Thaiföldön, ahol az időjárás jóval hűvösebb a hegyek, magasságok miatt, fogyasztják ezt a finom Curry-t. Az íze olyan, mint az Újévi Tüzijáték a szádban, savanykás, csípős, szaftos, édes, egyszóval határozottan az egyik legfinomabb Távol-Keleti húsétel.
- Turmixold össze a Curry Paszta hozzávalóit alaposan, pulzálva, amíg selymes krémet nem kapsz. Tedd félre.
- Hevíts olajat egy Wokban/Serpenyőben közepes hőfokra, tedd bele a Curry Paszta felét, sütögesd 3 percig kevergetve.
- Add hozzá a mogyoróhagymát (ha nincs vöröshagyma is megteszi), a fokhagymát, az őrölt Curry Fűszerkeveréket és a kurkumát, és sütögesd tovább egy percig, kevergetve.
- Dobd bele a hústkockákat, keverd meg, hogy a fűszepaszta mindenhol befedje, és főzd 3 percig.
- Öntsd hozzá a Halszószt, a Szójaszószt és reszeld rá a pálmacukrot is.
- Emeld a hőt magas fokozatra, kanalazd bele a Thai Tamarind pürét, és öntsd hozzá a vizet is. Forrald fel, fedd le úgy, hogy maradjon egy kis rés, és hagyd rotyogni lassú tűzön 45 percig.
- Add hozzá a Gyömbért is, és keverd alaposan össze, majd hagyd lassan főni még 45 percig.
- Tálald forrón Jázmin rizzsel, a tetejét újhagyma karikákkal, petrezselyemzölddel vagy korianderzölddel megszórva.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.angsarap.net
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...