Kategóriák
Fekete rizspuding, Bali Black Rice Puding

Az alábbi konyhákra jellemző:



Hozzávalók
Elkészítés
Délkelet Ázsiában mindenhol készítik, az egyik legnagyszerűbb édesség, amit ott kapni lehet.
- Főzd meg a feketerizst és a basmati rizst 4 dl vízben, egy csipet sóval, de a végére maradjon egy kicsit ragacsos. Tedd hozzá a cukrot, 3/4 részt a kóusztejből, és nagy lángon forrald fel, majd tartalék lángon, fedő nélkül rotyogtasd állandóan kevergetve, egészen addig, amíg az állaga puha, ragacsos nem lesz, úgy 30 percig.
- Ha kész vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, néha kavargatva, 30 percig.
- Tálaláskor adagold ki a rizspudingot desszerttálakba, öntsd nyakon mindegyiket a maradék kókusztejjel, és kanalazz mellé jó minőségű vaníliafagyit.
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...