Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Ananász-Földimogyorós Csirke Grill

Ananász-Földimogyorós Csirke Grill
Az alábbi konyhákra jellemző:
Indonézia Thaiföld Malájzia Szingapúr
Elkészítési idő 30 perc Személyek száma 4-6 fő Nehézség közepes

Hozzávalók

Csirke Saslik (Satay):

6-700 g csirkehús, mell, aprítva falatnyira
1 doboz ananász, felvagdosva 2-3 cm darabokra

Pácszósz:

1/2 dl ananászlé
1/2 dl szójaszósz, világos
1/2 dl barna nádcukor
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál Sriracha szósz
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanálnyi préselt fokhagyma
1/2 teáskanálnyi friss, reszelt gyömbér
késhegynyi feketebors, őrölt

Földimogyoró szósz:

1 dl kókusztej
kukorica keményítő
Sriracha szósz
1 zacskó Földimogyoró szósz mix
citromlé
barna nádcukor

Elkészítés

Igaz, nemcsak Thaiföld, de Malájzia, Indonézia is magáénak vallja a Satay Csirke Saslikot. Séta közben az utcai árusoktól beszerezve az igazi. No de itthon elkészítve is finom, egy nyári estén grillezni a családdal, barátokkal. Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.

  • Készítsd el a Pácszószt, a hozzávalókat keverd jól össze, majd forgasd bele a csirke darabokat, tedd egy visszazárható műanyagzacskóba, jól masszírozd meg, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, de legjobb előredolgozva, előző este elkészítve, egy éjszakára.
  • Grillezés: a saslik pálcákat áztasd legalább 30 percig vízbe. Gyújtsd meg a grill faszenet jó előre, hogy a megfelelő hőmérsékleten tudj grillezni. A legjobb a közepes hőmérséklet, ne égesz oda, ha túl forró, kapard egy oldalra az izzó faszenet, és grillezz az üres tér fölött.
  • Húzd rá a saslik pálcikákra a csirkedarabokat, felváltva ananász darabokkal. Grillezd mindkét oldalát 5-5 percig. Nem baj ha egy kicsit odaég itt-ott.
  •  Sütőben készítve: teríts sütőpapírt a tepsibe, kend be olajjal, sorakoztasd fel a felfűzött saslikokat. süsd grill fokozaton 10-15 percig, minden 5 percben megforgatva.
  • A Földimogyoró szósz készítése: készítsd el a földimogyoró szószt, az utasításnak megfelelően, keverd hozzá a kókusztejet, ha túl híg, akkor kukoricakeményítőt is, forrald fel, rotyogtasd 1 percig, majd vedd le a tűzről. Az állagának elég sűrűnek kell lennie mártogatáshoz, de még kenhető legyen. Ha sűrű, adj hozzá egy kis vizet, ha híg, főzd még egy kicsit, sűrűsítsd. Ízesítsd Sriracha szósszal, citromlével, és barna nádcukorral, kóstold, és alakítsd a saját szád íze szerint.
  • Használd ezt a szószt a saslikok kenegetésére grillezés közben, fogyasztáskor pedig finom mártogató szósznak.
  • Fogyaszd friss kenyérrel, de borgonya, vagy rizs is megfelelő köret. Ne feledj zöldsalátát kínálni hozzá.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.carlsbadcravings.com

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!