Keresés

recept termék 

Főmenü

15 perces Piros Csirke Curry

15 perces Piros Csirke Curry
Az alábbi konyhákra jellemző:
Thaiföld
Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 15 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Piros Curry Csirke:

500 g csirkemell, vagy kicsontozott comb
só, bors
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
2 evőkanál (50 g) Thai Piros Curry Fűszerpaszta
2 dl kókusztej
2 dl kókusztej
friss korianderlevél, vagy petrezselyem zöldje
200 g Jázmin rizs

Elkészítés

Ebben a rohanó világunkban se feledkezzünk meg a tisztességesen elkészített, asztalhoz ültető vacsoráról. Könnyítésként, az egzotikus, keleti ízeket adó Red Curry Pasztát készen vásárolhatod meg. Csak a friss csirkehúst és a zöldeket kell beszerezni a piacon/közértben.

  • Fűszerezd a kockára vágott csirkehúst feketeborssal és sóval.
  • Hevíts 2 evőkanál  olajat a serpenyőben, közepes hőfokra.
  • Dobd bele a fokhagymát, gyömbért és süsd 1 percig, de vigyázz, könnyen odakap.
  • Add hozzá a Piros Curry Fűszerpasztát, és süsd tovább még egy percig.
  • Állítsd a hőfokot magasra, és dobd hozzá a csirkedarabokat. Süsd, amíg a csirkehús barnul, majd öntsd hozzá a kókusztejet is. Forrald fel, ha kell sózd.
  • 5 perc után add hozzá a zöldséget is (choy sum, pak choy, de lehet káposzta, kelkáposzta, vagy spenót is).
  • Főzd, amíg a zöldségek még ropogósak, de már egy kicsit fonnyadnak.
  • Tálald Jázmin rizzsel, melegében.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!