Keresés

recept termék 

Főmenü

Ázsiai káposztasaláta

Ázsiai káposztasaláta
Személyek száma 6 Elkészítési idő 20 Nehézség könnyű

Hozzávalók

A Miso öntethez:

3 evőkanál misopaszta
6 evőkanál földimogyoró olaj
2 evőkanál rizsecet

A káposztasalátához:

¼ fej zöld káposzta (közepes, 380 g 6 adagra)
¼ fej lila káposzta (közepes, 250 g 6 adagra)
2 sárgarépa (közepes, 160 g 6 adagra)
10 szál coriander
1 csésze hámozott edamame (zöld szójabab)
¼ csésze földimogyoró

Elkészítés

Ropogós, élénk, friss. Ez az ázsiai káposztasaláta egy abszolút sztár minden nyári grillezésen és vacsorán. A 3 összetevős miso öntet egyszerű, de ízletes. Mindenki odáig lesz érte!

Miso öntet elkészítése

Egy kis befőttesüvegben keverd össze a 3 evőkanál misót, 6 evőkanál semleges ízű olajat és 2 evőkanál rizsecetet. Ha nem édes miso-t használsz, akkor minden 3 evőkanál misóhoz adj hozzá ½ teáskanál cukrot. Ezután szorosan zárd le a tetőt és alaposan rázd össze, amíg a miso teljesen feloldódik. Tárold a hűtőszekrényben, amíg felhasználásra nem kerül.

Káposztasaláta elkészítése

Vékonyan szeleteld fel a káposztát vagy használj egy káposztavágót a lereszeléshez.

Hámozd meg a 2 sárgarépát. Majd vágd julienne-re. Ha túl hosszúak lesznek, vágd félbe vagy harmadold őket kb. 5 cm hosszú darabokra. 

Apríitsd fel a 10 szál koriandert (szárak nélkül).

Egy nagy salátástálba tedd bele a zöld káposztát, a lila káposztát, a répát, a koriandert, 1 csésze hámozott edamame-t és ¼ csésze mogyorót. Ha nem azonnal tálalod a salátát, fedd le műanyaggal és tedd hűtőbe legfeljebb 24 órára.

Tálalás

Kb. 10 perccel a tálalás előtt vedd ki a Miso öntetet a hűtőből és alaposan rázd össze. Öntsd rá a salátára a öntet kétharmadát és alaposan keverd össze. Kóstold meg a salátát és ha szükséges, adj hozzá több öntetet.

Tárolás

A maradékot légmentesen zárható edényben a hűtőszekrényben tárolhatod. Ajánlom, hogy a salátát és az öntetet külön tartsd, és csak annyi öntetet adj hozzá, amennyit elfogyasztasz.

Jó étvágyat!

forrás: https://www.justonecookbook.com/asian-cabbage-salad/

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!